Remixed by Uhm, van pop naar techno

In aanloop naar het Uhm festival in Assen, krijgen enkele popsongs van Drentse singer-songwriters een techno-sausje. Het gaat om liedjes van May and June en Beau & Roelof Meijeringh uit Assen die door dj Nathan Drohm worden geremixt.

Het project “Remixed by Uhm” is een cross-over project in het kader van Poplab Drenthe. Een nieuw initiatief van Stichting Kunst & Cultuur en de provincie Drenthe om de popcultuur in Drenthe een impuls te geven.

Foto
dj Nathan Drohm © Jan Lenting

Volgens Jan Stam van Stichting Kunst & Cultuur is het een hele uitdaging om de genres pop en techno te combineren. Dj Nathan Drohm moet een brug zien te slaan tussen de pakkende popdeuntjes en de elektronische techno. Daarnaast moet er een intensiteit ontstaan die ook live goed valt uit te voeren met de singer-songwriters. Tijdens het Uhm festival, dat op 6 juli aan de Havenkade in Assen plaats vindt, worden de originele songs namelijk live gebracht met de remix van de dj.

De samenwerking tussen de dj en de singer-songwriters levert volgens Jan Stam bijzondere livetracks op. Dit is volgens hem een belangrijke doelstelling van Poplab Drenthe; onverwachte samenwerkingen tussen genres of muziekstijlen realiseren, waardoor er bijzondere presentaties ontstaan.

Eén van de volgende activiteiten is een theatrale en muzikale ode aan het album Appleknockers Flophouse van Cuby+Blizzards, dat gepland staat voor 26 september in Grolloo.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.