REGENBOOGSYMPOSIUM ‘VRIJHEID EN VEILIGHEID’ IN ASSEN

Op donderdag 8 oktober organiseert de Asser Regenboog Alliantie in De Nieuwe Kolk in Assen van 13.00 tot 18.00 uur het Regenboogsymposium ‘Vrijheid en Veiligheid’. Met het symposium wil de organisator begrip en bewustwording creëren en vergroten voor seksuele diversiteit en genderidentiteit in Drenthe.

Het symposium richt zich op bedrijven, instellingen, overheden, verenigingen en andere organisaties in Drenthe. Hen wordt kennis aangereikt en handvatten aangeboden om een klimaat van vrijheid en veiligheid te bewerkstelligen. Zodat iedereen er écht bij hoort en kan zijn wie hij wil zijn en kan leven zoals hij wil.

Foto (c) iStock

Het programma bestaat uit een drietal plenaire lezingen, gevolgd door zes workshops, waarvan de deelnemers er twee naar keuze kunnen volgen.

Tussendoor vindt een videoboodschap plaats van minister Ingrid van Engelshoven. Dagvoorzitter is de bekende presentator Hink Jan Apotheker.

De lezingen zijn bedoeld om de bewustwording van vrijheid en veiligheid voor LHBTI’ers te vergroten en/of te verbreden. Als eerste inleider spreekt Astrid Oosenbrug (voorzitter COC Nederland) over het thema ‘Vrijheid en veiligheid’. Welke stappen kan een ieder nemen om de veiligheid van ons allen in de openbare ruimte te verbeteren?

Daarna neemt Willemijn Ahlers, vrouw met een politieachtergrond die ook als man heeft geleefd, ons mee in haar transitie van man tot vrouw. Hoe verloopt het proces en hoe ga je er mee om? En nog belangrijker, hoe gaan anderen ermee om? Haar persoonlijke verhaal vertelt wat het haar gebracht heeft en waarom ze nu gelukkiger is dan ooit. De naam van de derde spreker wordt begin september bekendgemaakt.

De workshops zijn bedoeld om de bezoekers handvatten aan te reiken om diversiteit breder te realiseren in hun organisaties. De gespreksleiders schetsen situaties, waarin diversiteit en inclusie niet vanzelfsprekend zijn.
Dit zet de deelnemers aan tot kennisdeling en een denk- en zoektocht om concrete veranderingen op gang te brengen.

Het symposium heeft vanwege COVID-19 een tot maximaal honderd deelnemers beperkte capaciteit. De toegang is gratis en het evenement is uiteraard ‘Coronaproof’. Opgave is verplicht en kan vanaf 1 september via een digitaal aanmeldformulier op www.regenboogweekassen.nl.

Stichting Asser Regenboog Alliantie wil de sociale en maatschappelijke acceptatie van seksuele diversiteit en genderidentiteit bevorderen aan de hand van activiteiten, waarin LHBTI’ers centraal staan. Met financiële ondersteuning van de gemeente Assen en de provincie Drenthe is dit symposium tot stand gekomen. De stichting heeft het voornemen om ieder jaar tijdens de regenboogweek in oktober activiteiten te organiseren.

Dit jaar zijn die vanwege COVID-19 beperkt tot het symposium. Alle Drentse gemeenten dragen het etiket ‘Regenbooggemeente’. De provincie Drenthe is ’Regenboogprovincie’.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.