Menu Sluiten

Reclamefolders in Assen niet meer automatisch in de brievenbus

Assenaren ontvangen binnenkort geen reclamefolders meer in de brievenbus. De gemeente wil begin volgend jaar de ja-sticker invoeren.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Met die sticker kun je aangeven dat je wél reclame wilt ontvangen. Wie zo’n sticker niet op de brievenbus plakt, krijgt dus niks. Nu geldt nog dat iedereen folders krijgt, tenzij er een nee-sticker is opgeplakt. Huis-aan-huisbladen vallen niet onder de werking van de ja-sticker, het is uitsluitend gericht op ongeadresseerd reclamedrukwerk.

Rechtszaken

Al in 2018 wilde GroenLinks een invoering van de sticker in Assen, om afval tegen te gaan. De afgelopen jaren hebben er verschillende rechtszaken gespeeld rondom de ja-sticker. Zo stapte de reclamebranche in Amsterdam naar de rechter en besloot de Hoge Raad dat de ja-sticker ingevoerd mag worden zolang het niet geld voor huis-aan-huisbladen.

De gemeente Assen wilde deze rechtszaken afwachten voordat ze overging tot invoering van de sticker. Dat is nu het geval, en nu lijkt de ja-sticker er echt komen in Assen. Ieder huishouden zal een brief ontvangen met uitleg, inclusief stickers om op de brievenbus te plakken. Op 20 januari wordt de ja-sticker nog besproken in de gemeenteraad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.