Menu Sluiten

Rechter zet streep door zes appartementen in Baggelhuizen

Spijker Vastgoed uit Paterswolde moet zes illegaal gebouwde appartementen aan Het Sticht in de wijk Baggelhuizen terugbrengen naar een woon- en bedrijfsruimte. Dit heeft de rechter gisteren beslist. De vastgoedeigenaar beschikt niet over de juiste vergunningen voor zes appartementen op de begane grond.
De vastgoedeigenaar nam het pand aan Het Sticht vier jaar geleden over van een andere vastgoedhandelaar. Die was al begonnen met de bouw van zes appartementen en de nieuwe eigenaar ging daarmee door. Tegen de rechter zei Spijker Vastgoed niet te weten dat de vergunning om appartementen op de begane grond te realiseren, ontbrak. Ondertussen zitten er huurders in de appartementen.
Illegale verbouwing
Maar volgens de rechter was Spijker Vastgoed wel degelijk op de hoogte van de illegale verbouwing. Hij sprak in 2018 hierover met de gemeente Assen. Vanaf het begin heeft de gemeente duidelijk gemaakt dat er geen zes appartementen op de begane grond mogen worden gebouwd en daarom moet de vastgoedontwikkelaar de appartementen terugbrengen naar een woon- en bedrijfsruimte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.