Menu Sluiten

Raoul Steffani 23 februari in Rolde

De Nederlandse bariton Raoul Steffani (Sittard 1992) houdt van het liedrepertoire. Volgens de jury van de Grachtenfestivalprijs 2018 is hij een podiumpersoonlijkheid die het publiek verleidt en boeit met een muzikaal verhaal. Met de vermaarde pianist en liedbegeleider Frans van Tuijl geeft hij op zondagmiddag 23 februari een recital in de Jacobuskerk Rolde met haar bijzonder fraaie akoestiek.

Foto (c) Aangeleverde foto

In 2019 was Raoul Artist in Residence van het Grachtenfestival en trad op bij het Prinsengrachtconcert. Dat was een voorlopig hoogtepunt van een pijlsnelle carrière waarin hij al vele prijzen op zijn naam bracht en concerteerde in belangrijke concertzalen zoals in Amsterdam, Athene, Los Angeles, San Francisco, Parijs, München en Wenen en werkte met dirigenten als Vladimir Jurowsky, David Zinman, Sir Mark Elder, Sigiswald Kuijken, Ed Spanjaard, Anthony Hermus en Enrico Delamboye. Hij was te gast bij o.a. het Concertgebouw Kamerorkest, Radio Filharmonisch Orkest, Philharmonie Zuidnederland het Orkest van het Oosten.

Hij is regelmatig te gast in Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw a/h IJ, Muziekgebouw Eindhoven, tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival geleid door Janine Jansen in Utrecht en is daarnaast ambassadeur van het Internationaal Lied Festival Zeist.

Hij is regelmatig te horen op nationale televisie in o.a. Podium Witteman, De Tiende van Tijl, Podium on Tour en op NPO Radio 4.

Zijn debuut-cd “Deep in a dream” bij Challenge Records International (2018) met vroege liederen van Schumann, Grieg, Sibelius en Berg is imponerend. Ze hebben allemaal een zekere spontaniteit en frisheid, die aantoont dat de jongemannen die ze componeerden, nog aan het begin stonden van hun carrière, vol dromen en hoop op de toekomst. Het is daarom geen wonder dat de liederen vaak over dromen gaan, geheel in de geest van de ware romantische ziel, op het lijf geschreven van de jonge Steffani.

Het programma in Rolde omvat (het kan niet missen in dit Beethovenjaar) werk van Beethoven (waaronder de cyclus An die ferne Geliebte, het beroemde Adelaïde en twee rondo’s voor piano opus 51), Sechs Lieder van Edvard Grieg en een keur van liederen van Jean Sibelius. Voor meer informatie www.rolderconcerten.nl.

Plaats: Jacobuskerk te Rolde. Aanvang van het concert 15.00 uur en de kerk is open om 14.30 uur. Kaarten verkrijgbaar aan de kerk en in de voorverkoop via de website www.rolderconcerten.nl, bij de Bloemgaard te Rolde en bij Boekhandel Van der Velde te Assen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.