Menu Sluiten

Rannilt Pol nieuwe Beringer Hazewinkel conservator in opleiding bij Drents Museum

Met ingang van 1 februari is Rannilt Pol (Maastricht, 1995) bij het Drents Museum aan de slag gegaan in de functie Beringer Hazewinkel conservator in opleiding.

De Stichting Beringer Hazewinkel financiert dit tweejarige opleidingstraject in samenwerking met de Rijkuniversiteit Groningen. De functie is speciaal opgezet voor een veelbelovende jonge kunsthistoricus die recent is afgestudeerd via het conservatoren masterprogramma aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor dit opleidingstraject heeft het Drents Museum dus Rannilt Pol geselecteerd.

Foto (c) Sake Elzinga

Onder begeleiding van hoofdconservator Annemiek Rens wordt Rannilt Pol ingewijd in het vak van conservator. Pol zal zich de komende twee jaar bezighouden met de gehele kunstcollectie. In het bijzonder gaat zij een specialisme ontwikkelen op het gebied van de moderne en hedendaagse kunst. Daarnaast werkt Pol de komende periode actief mee aan het organiseren van tentoonstellingen en publicaties en gaat zij zelfstandig projecten ontwikkelen. Rannilt Pol studeerde Arts and Culture aan de Maastricht University en werd succesvol toegelaten tot het conservatorenprogramma binnen de master Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij liep onder meer stage bij het Drents Museum bij de tentoonstelling The American Dream.

Extra impuls talentontwikkeling’
Algemeen directeur Harry Tupan van het Drents Museum is erg verheugd dat de Stichting Beringer Hazewinkel op deze manier talentontwikkeling in de culturele sector ondersteunt. ‘Wij zijn heel blij dat de Stichting Beringer Hazewinkel ons met deze opleidingsplaats in staat stelt een extra impuls te geven aan ons beleid ten aanzien van talentontwikkeling’, aldus Tupan.

Stichting Beringer Hazewinkel
De Stichting Beringer Hazewinkel bevordert op diverse manieren de kunst in de breedste zin van het woord, zoals de financiering van projecten, bijdragen aan tentoonstellingen en talentondersteuning. Al jarenlang is de Stichting Beringer Hazewinkel een belangrijke partner van het Drents Museum.