Menu Sluiten

Rachelle Huberts heeft missie Hersenstichting volbracht

Zondag 18 april was het eindelijk zover. Om 6.00 uur ‘s ochtends vertrok Rachelle Huberts op haar mountainbike om de monstertocht van 200 km door Drenthe te rijden. Vanuit haar ouderlijk huis in Assen reed zij 5 verschillende lussen met steeds wisselende medefietsers. Deze routes gingen richting Gieten, Anloo, Schipborg, Fochteloërveen en Hooghalen. Het doel van deze tocht was geld in zamelen voor de Hersenstichting. Tevens wil Rachelle aandacht vragen voor het dragen van een helm bij sportief fietsen. Ze vindt het dragen van een helm geen keus, maar pure noodzaak, want zij ondervindt nog dagelijks gevolgen van haar val met haar fiets. Gelukkig had ze jaren geleden een goede helm op, anders was haar situatie nu nog vele malen ernstiger geweest.

Foto © Aangeleverde foto

Het was erg koud op zondagochtend 18 april. Met de winterkleding aan begon Rachelle met een aantal medefietsers en een verzorger aan haar tocht. Na 50 km kreeg ze een beetje last van haar knieblessure, maar dat heeft gelukkig geen vervelende gevolgen gehad. Rond 10.00 uur ging de temperatuur ieder kwartier een graad omhoog en even later werd het tijd voor een kledingwissel. Het was een ultieme dag om te fietsen, prachtig weer en goede fietspaden. De helft van de routes waren onverhard. Rond 17.30 uur kwam ze over de finish en stond er 202 kilometer op haar teller. Totale fietstijd was 9 uur. Achteraf zegt Rachelle zelf “Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan “

De lat lag hoog, Rachelle wilde € 2.500,- inzamelen voor de Hersenstichting. Ook daarin is ze helemaal geslaagd. Deze teller staat inmiddels op ruim € 2.700,- een fantastisch bedrag waar de Hersenstichting enorm blij mee is. Langs deze weg wil Rachelle iedereen die haar heeft gesteund heel hartelijk bedanken voor de donaties en voor de aanmoediging en ondersteuning. Dit was voor haar een enorme stimulans om deze tocht te rijden. Inmiddels heeft er een chequeoverhandiging plaatsgevonden op de Col du Vam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.