Racewagens zetten Asser binnenstad op zijn kop

Donderdag 18 juli staat de binnenstad van Assen in het teken van het allereerste DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters) -weekend op TT Circuit Assen. Van 17.00 tot 19.00 uur rijden de ruim 600 pk-sterke DTM-bolides langs de Vaart Z.Z. in Assen. De DTM City Demo is gratis toegankelijk en kan vanaf de Vaart N.Z. gevolgd worden.

Ook wordt vanaf 14.00 uur ‘s middags de ‘race paddock’ opgebouwd op de Collardslaan. Hier zijn de DTM- en Formule 1-raceauto’s van dichtbij te bewonderen. Na afloop van de DTM City Demo delen de coureurs op donderdagavond gratis posters met handtekeningen uit op de Kop van de Vaart.

Organisatie     Naast de DTM-bolides worden ook auto’s uit de deelnemende BOSS GP, Porsche en Lotus Cup verwacht. Het evenement wordt georganiseerd door LDP International, ter gelegenheid van het debuut van het DTM-kampioenschap op het TT Circuit Assen, van 19 tot en met 21 juli.

Vaart in Assen     Kjeld Vosjan, regisseur bij Vaart in Assen vertelt enthousiast. “Het is erg mooi om te zien hoe we samen met partners als LDP, Ondernemend Assen, Gilde Bart, provincie, gemeente en de Grand Prix businessclub in zeer korte tijd dit evenement hebben neergezet. Zo zetten we Assen weer op de kaart en bieden we een mooi evenement voor inwoners en bezoekers die vakantie vieren in onze regio.”

Speciale acties binnenstad     Bij besteding vanaf €25,- op donderdag 18 juli bij deelnemende winkeliers in de binnenstad maken klanten kans op een van de vijf ritten in een DTM-auto, VIP-kaarten voor de race op zondag, een meet&greet of een van de andere DTM-prijzen. De prijsuitreiking is om 16:30 uur op de Kop van de Vaart.

In de avond serveren diverse restaurants in de binnenstad een speciaal 3 gangen-diner. Wie voor 17 juli reserveert, maakt kans ook nog kans op een gratis DTM menu!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.