Rabocup Assen Noord Drenthe uitgebreid met eindklassement 5 kilometer

Loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe

Ingaande het seizoen 2019 zal er bij de Rabocup Assen en Noord-Drenthe ook een eindklassement worden opgemaakt voor de wedstrijden over 5 kilometer. 

Ieder van de 9 organisaties heeft een loop over  ca. 5 kilometer  (variërend tussen 4 tot 6 km.). Per wedstrijd worden hiervoor door de lokale organisaties prijzenschema’s beschikbaar gesteld.

Foto © Aangeleverde foto

Rabobank Assen en Noord-Drenthe heeft voor de deelnemers aan de 5 kilometerlopen nu ook een prijzenschema beschikbaar gesteld voor een eindklassement.  De eindprijzen voor mannen en vrouwen zijn:1e pr. €60,- , 2e pr. €40,- , 3e pr. €20,- . Het betreffen overall-klassementen voor mannen en vrouwen (1 categorie voor mannen en 1 categorie voor vrouwen).

De prijzen en de hierbij behorende wisselbokalen voor de winnaar/winnares worden uitgereikt na afloop van de laatste hardloopwedstrijd van het loopcircuit. Om voor dit overallklassement in aanmerking te komen, moeten de deelnemers en deelneemsters minimaal 6 van de 9 wedstrijden hebben uitgelopen. De 6 beste prestaties tellen mee voor het overall-klassement.

Rabobank Assen en Noord-Drenthe en de 9 organisaties hopen hierdoor meer deelnemers te motiveren om aan meerdere lopen van het circuit over 5 kilometer deel te nemen.  De 10 kilometerloop blijft het hoofdnummer van het circuit.

De eerste loop is tijdens de Magnicross op zondag 3 februari. Voorafgaande aan deze loop zal Ludo Mennes, algemeen directeur van de Rabobank Assen en Noord- Drenthe een nieuw driejarig contract met het bestuur van de organisatie van de Rabocup ondertekenen. Hierdoor is het loopcircuit voor de komende drie jaar verzekerd van de medewerking van de hoofdsponsor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.