Menu Sluiten

RABO-Cup gaat 8e seizoen in met 9 wedstrijdlopen

Loopcircuit Rabocup Assen Noord-Drenthe

In 2013 is een start gemaakt met een wedstrijdserie om de Rabocup. De afgelopen jaren heeft het klassement haar waarde bewezen. Waar vele klassementen in Noord-Nederland van de kalender verdwenen, is de Rabocup nog springlevend.

Voor het seizoen 2020 staan er dan ook weer 9 wedstrijdlopen op het programma. Wel komen wel twee wijzigingen in het programma ten opzichte van de vorige editie. De lopen in Beilen (Koningsloop) en Eelde (Steeds Beter Run) zijn uit het programma verdwenen. De organisatie is er echter in geslaagd om twee sterke lopen toe te voegen aan het klassement. Zo zullen de Hunebedloop in Borger en de Moves4fun-run rond de Veenplas in Tynaarlo hun intrede maken. Rabobank Assen en Noord- Drenthe is net als alle voorgaande 7 edities weer de trouwe hoofdsponsor van het klassement.

Foto (c) Aangeleverde foto

Het klassement staat bekend om haar gezellige lopen in 9 verschillende dorpen in de kop van Drenthe met allen hun eigen karakteristieke kenmerken. Hoofdmoot blijft de wedstrijd over 10 kilometer, maar er is bij iedere loop ook een wedstrijd ingebouwd over 5 kilometer. Sporten voor Jeugd staat bij hoofdsponsor Rabobank hoog in het vaandel. De wedstrijdlopen in het circuit besteden daardoor ook ruime aandacht aan deze categorie. Voor de 10 kilometer loop zijn naast de dagprijzen klassementen voor senior vrouwen/mannen, 40+ vrouwen/mannen, 50+ vrouwen/mannen en 60+ vrouwen/mannen. Voor de 5 kilometer is er een overall klassement voor vrouwen en mannen. Dus voor jong tot oud is de Rabocup een mooie uitdaging.

De eerste loop van het circuit start op zondag 2 februari 2020, traditioneel de Arnoud Magnin wintercross in Zuidlaren. Op zondag 29 november is de afsluitende wedstrijd in Zeijen.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:
2 februari 2020 Arnoud Magnin winter Cross, Zuidlaren
22 maart 2020 Annerboscross, Annen
11 april 2020 Semslinieloop, Annerveenschekanaal
2 mei 2020 Hunebedloop, Borger
9 mei 2020 Run van Gieten
20 juni 2020 Moves4fun Run rond Veenplas, Tynaarlo
17 oktober Zuidlaardermarktloop, zuidlaren
8 november VOV Run, Vries
29 november Zeijer Strubbenloop, Zeijen

Voor meer informatie en inschrijven: www.rabocupassennoorddrenthe.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.