Menu Sluiten

Raad van State: groen licht voor woningbouw de Klenckestraat Assen

Ontwikkelaar Fijn Wonen kan na maandenlang gesteggel beginnen met de bouw van twaalf woningen aan de Klenckestraat in Assen. Dat heeft de Raad van State bepaald in een definitieve uitspraak.
© Omroep Assen/Floor Visser

Een bewonersgroep verzette zich tegen het woningbouwplan, waarvoor de buurtmoestuin en het speelveld plaats moeten maken. Omwonden vochten dat aan tot bij de hoogste bestuursrechter, maar die veegde de bezwaren van tafel.

Bezwaren niet geldig
Zo heeft de gemeente aangetoond dat nieuwe woningen nodig zijn, en dit deel van de Asser wijk Pittelo daar geschikt voor. De communicatie van de gemeente, die te wensen over zou laten, doet bovendien niks af aan de vergunning. Die is namelijk rechtmatig tot stand gekomen, oordeelt de Raad van State. Honderd procent draagvlak in de buurt hoeft er bovendien niet te zijn.

Bewoners wilden nog akkoord gaan met acht nieuwe woningen, maar twaalf was te gortig, zei buurtbewoner Gerard Wezenberg vorige maand op de rechtszitting. Uiteindelijk mogen het er twaalf worden, waarvan de bouw begin volgend jaar begint.

© Bewonersgroep De Klenckestraat e.o.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.