PvdA, waarom overwinteren er geen historische schepen in Assen?

In het verleden overwinterden een groot aantal historische schepen in Assen. “Een zeer fraai schouwspel,” volgens Luc Rengers (PvdA) dat door de gemeente werd gefaciliteerd. Maar dat is inmiddels blijkbaar verleden tijd.

Groot succes     Luc Rengers zei dat de wintervlootdagen een groot succes waren. “Verlichte historische schepen in een historisch deel van de stad.” Volgens de organisatie waren “ook de omwonenden positief.” Dit in tegenstelling tot de gemeenten die liet weten, “Assen heeft niets met water en schepen. Er is geen mogelijkheid om in Assen aan te leggen. Bovendien waren er klachten van bewoners, omdat er ’s zomers ook al schepen voor hun deur lagen”

Wie bepaalt wat     Daarom wilde Rengers van het college weten, “Wie wat bepaalt, als het gaat om de wintervloot dagen?” Bovendien is er veel geld in de Blauwe Assen en de bruggen gestoken. Ook betoogde Rengers “dat er liggeld wordt betaald.”

Schriftelijk antwoord     Wethouder Mirjam Pauwels zei dat de vragen die Luc Rengers nu stelde wat afweken van de vooraanmelding, zoals die ’s middags waren ontvangen. “Daarom stel ik voor deze vragen schriftelijk te beantwoorden.” Waarmee Rengers akkoord ging.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.