Menu Sluiten

PvdA, waarom krijgt Assen geen RUG dependance?

De Universiteit van het Noorden is een innovatienetwerk van noordelijke universiteiten en hogescholen. Rijksuniversiteit Groningen (RuG) werkt daarin samen met de Hanzehogeschool, NHL Stenden Hogeschool en Van Hall Larenstein. Met als doel de economie van Noord-Nederland aan te jagen, om jongeren in het Noorden te houden en ze van buiten aan te trekken, en om van Friesland, Groningen en Drenthe een wereldwijde proeftuin te maken voor duurzame energie en groene chemie.

RUG dependances     De provinciale staten van Drenthe hebben de betreffende gedeputeerde opgedragen te onderzoeken of de ‘Universiteit van het Noorden’ naar Drenthe kan worden gehaald. Vorige maand werd bekend dat Emmen op termijn een ‘dependance’ krijgt van de RuG (samen met NHL Stenden Hogeschool) op het gebied van Groene Chemie. Ook werd bekend dat de provincie 1,5 miljoen euro beschikbaar stelt voor de realisatie van de IT Hub in Hoogeveen. En Assen?

Aanvulling TechHub    Assen heeft TechHub, een innovatieve werkplaats waar ondernemers, bedrijven en instellingen uit de regio, samen met Drenthe College en Hanzehogeschool Groningen, innovatie-vraagstukken oplossen. En bovendien wordt er technisch HBO-, MBO- en VO-onderwijs aangeboden. De PvdA fractie wil weten hoe het college staat tegenover de vestiging van een dependance van de RUG in Assen, in aanvulling op het huidige technisch onderwijs aanbod? “dat zou immers een mooie aanvulling zijn,” zegt PvdA woordvoerder Harriët van Es.

Van Es vindt dat “onderzocht moet worden of in Assen een dependance van de Rijksuniversiteit Groningen gerealiseerd kan worden.” Bovendien wil de PvdA een verslag van de acties die het college heeft ondernomen. Maar de PvdA fractie vraagt zich ook af “wat het college heeft gedaan om een RuG-dependance in Assen te realiseren?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.