PvdA vraagt zich af wat de toezeggingen van wethouder Leemrijse waard zijn

In de raadsvergadering van 14 juni 2018 heeft wethouder Roald Leemrijse toegezegd er alles aan te zullen doen om het stijgen van de tarieven van de WMD te voorkomen. Nu blijkt dat de WMD Tarieven voor 2019 wel stijgen. Maar onduidelijk is wat wethouder Leemrijse heeft gedaan om die stijgingen te voorkomen.

Wat deed wethouder Leemrijse?     Albert Smit wil weten waaruit die inspanningen hebben bestaan. “Wethouder Leemrijse heeft in de gemeenteraad toegezegd er voor de laatste aandeelhoudersvergadering van WMD alles aan te zullen doen om de tariefsverhogingen in 2019 tegen te gaan? In een brief over de tariefstijgingen van de WMD wordt alleen uitgelegd waarom de tarieven moeten stijgen. Maar geen woord over de inzet van wethouder Leemrijse,” betoogt Smid.  

     Tariefverhoging noodzakelijk     De WMD heeft aangegeven dat de tariefsverhoging noodzakelijk is om de drinkwaterkwaliteit en leidingnet op peil te houden. Er zijn investeringen noodzakelijk, sloop en nieuwbouw, in het drinkwaterpompstation Beilen. Deze investeringen zullen in de komende jaren een gunstig effect hebben op het drinkwatertarief. Verhoging is ook noodzakelijk om de gevolgen van de Indonesië calamiteit op te vangen. De door de WMD aangekondigde tariefstijging “is nog exclusief de opslag als gevolg van de verhoging van het BTW-tariefvan 6 naar 9 procent per I januari 2019,” zegt Smid.

     Drama Wildlands     De WMD is financieel betrokken bij de dierentuin Wildlands in Emmen. Smid wil weten “hoe het college zich opstelt in de besluitvorming met betrekking tot de slechte financiële ontwikkelingen.” De PvdA is van mening dat Provincie Drenthe hierin een rol zou moeten spelen. “En niet de extra lasten afwentelen op de waterverbruikers door verhoging van de WMD tarieven,” aldus Albert Smid.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.