PvdA, voetpad van Museumlaantje naar Kloosterstraat ontbreekt

“Als je ter hoogte van het museumlaantje, via de Zebra, de Oostersingel oversteekt en linksaf slaat naar de Kloosterstraat, moet je de laatste meters door de berm, omdat het trottoir ontbreek,” zegt Luc Rengers. Dat is zowel voor bewoners, als bezoekers en mensen met een beperking niet erg toegankelijk.

Het is volgens Rengers een drukke route, want het is de verbinding tussen het station, het museum, het archief en de binnenstad. Als je ter plaats bekend bent neem je de linkerzijde van de Stationsstraat en steek je ter hoogte van de Kloosterstraat over. Maar op dat punt is geen Zebra-oversteek. “Loop je de route via de Zebra dan strand je in de berm. Bij regenachtig weer een hachelijke onderneming. Loop je dan op de weg, dan ben je een gevaar voor het verkeer.”  

“In het kader van de toegankelijkheid, de veiligheid en ook voor de gastvrijheid voor de bezoekers van onze stad, moet dit trottoir dus verlengd worden tot aan de Kloosterstraat,” bepleit Luc Rengers. “En als het College daartoe niet bereid is, willen we weten waarom niet.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.