PvdA verliest haar geduld, toegankelijkheid in Assen stagneert

De PvdA fractie Assen blijft zich sterk maken voor de toegankelijkheid van de samenleving voor mensen met een beperking. Maar sinds de laatst ingediende motie, juli 2018, is de raad niet verder geïnformeerd over de voortgang. “De Lokale Agenda Toegankelijkheid, stagneert blijkbaar,” constateert Cindy Vorselman.

De aangenomen motie gaat uit van “Toegankelijkheid is de norm, ontoegankelijkheid de uitzondering.” De PvdA fractie vraagt zich welke actie het college sindsdien heeft ondernomen. Sinds november 2018 is de raad niet verder geïnformeerd over de voortgang rondom dit onderwerp. Afgelopen juni kreeg de raad een brief van het college met mededeling dat het beloofde voorstel, om tot besluitvorming in de raad te komen is vertraagd. Maar in 2020 in het kader van de aanpak van het Sociale Domein zal de raad nader geïnformeerd worden. Tijdens de bespreking van de Kaderbrief 2019 bleek dat het college 200.000 euro wilde uittrekken voor het verbeteren van de Toegankelijkheid van de binnenstad voor mensen met een beperking. “Wij willen van het college weten waarin de afgesproken 200.000 euro voor verbetering van Toegankelijkheid van de binnenstad geïnvesteerd is,” betoogt Cindy Vorselman.

Lokale Inclusie Agenda      Intussen zijn er meerdere partijen met goede ideeën gekomen. “Maar welke acties zijn er in Assen opgepakt om te komen tot een Lokale Inclusie Agenda? Op welke wijze zijn de mensen met een beperking of hun vertegenwoordigers ingeschakeld om mee te denken over dit onderwerp? En is er al een inventarisatie gemaakt van goede voorbeelden bij andere gemeenten?” De plannen worden blijkbaar in 2020 aan de raad aangeboden. “Maar Krijgt de raad de gelegenheid om het ambitieniveau vast te stellen of wil het college een gedetailleerde/uitgewerkte invulling voorleggen?”

Het papier om plannen op te schrijven is
geduldig, maar het geduld bij de PvdA begint op te raken.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.