PvdA, veel sociale huurders betalen te veel, maar wat doet de gemeente?

Onlangs maakte de Woonbond bekend, dat naar schatting 13% van de huurders van een sociale huurwoning mogelijk teveel huur betaalt. Landelijk zou het om ongeveer 300.000 huurders gaan.

Afspraken     De Woonbond heeft afspraken gemaakt met Aedes, de overkoepelende organisatie van woningcorporaties. Die afspraken houden in, dat bevriezing van huur of zelfs huurverlaging tot de mogelijkheden behoort. Hiertoe kan een compensatie worden aangevraagd onder de voorwaarde, dat de huurder een relatief laag inkomen heeft en dat de huur niet hoger is dan €720,42 per maand.

Wat doet de gemeente?     “Wij willen graag weten hoeveel huurders in Assen in aanmerking komen voor deze compensatie,” zegt PvdA fractielid Luc Rengers. Ook vraagt Rengers zich af hoe één en ander onder de aandacht wordt gebracht van de huurders en “op welke wijze worden zij ondersteund bij de aanvraag.” Omdat velen niet beschikken over een computer en de vaardigheid missen om een online aanvraag in te dienen, wil Rengers van het college weten “welke rol de gemeente hierin speelt.’’ Rengers heeft ook zo zijn bedenkingen tegen de wooncorporaties. Hij wil dat de gemeente stappen onderneemt “tegen verhuurders, die zich niet houden aan het huurakkoord en de huur niet bevriezen of verlagen?”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.