Menu Sluiten

PvdA, meer reuring binnenstad door uitstel aanpak Koopmansplein

Nu Nederland langzamerhand uit de lock-down komt moet iedereen zijn weg opnieuw proberen te vinden. Dat geldt ook voor de MKB Retail in Assen. Samen met Vaart In Assen wordt gewerkt aan het veiliger maken van de binnenstad. Er wordt veel aandacht besteedt aan het “corona-proof” maken van winkels. “Maar de reconstructie van het Koopmansplein doorkruist de bezoekersstromen,” zegt Albert Smit (PvdA).

Samenwerken     De zomerperiode staat voor de deur en Drenthe en Assen staan te popelen om veel toeristen te verwelkomen. “Dat biedt kansen onder de voorwaarde dat partijen als retailers, vastgoed, cultuur, horeca, toerisme en het openbaar bestuur goed samenwerken,” aldus PvdA woordvoerder Albert Smit. “Bedrijven in de binnenstad zijn van oordeel dat die kans niet mag worden gemist. Zij hebben deze klanten nodig om de problemen het hoofd te kunnen bieden.”

Koopmansplein     Binnenkort begint de renovatie van het Koopmansplein. Maar De Asser binnenstad ondernemers zien die aanpak met schrik en beven tegemoet. Een openliggende binnenstad is niet bevorderlijk voor het aantal bezoekers en dus slecht voor de omzet. “We moeten dus alles in het werk stellen om de negatieve gevolgen van de corona-crisis zoveel mogelijk te bestrijden,” betoogt Albert Smit. Zowel de PvdA als de binnenstad ondernemers zijn van mening dat een forse impuls voor de bezoekersstroom van groot belang is. “Maar de vrees is, dat de start van de herinrichting van het Koopmansplein deze bezoekersstroom zeer zeker niet zal bevorderen. Deze enorme ingreep in het stadshart komt dus voor deze ondernemers op een slecht moment.”

Uitstel aanpak Koopmansplein     “Het college moet in overleg treden met de MKB Retail om de renovatie van het Koopmansplein op een later tijdstip te beginnen waardoor de zomerperiode in ieder geval kan worden benut om het omzetverlies van ondernemers zo klein mogelijk te houden,” is de mening van Albert Smit, die daarover schriftelijke vragen heeft gesteld aan het college.