Menu Sluiten

PvdA geeft nabrander bij het leerlingenvervoer

In de laatste raadsvergadering van deze bestuursperiode moest de raad een besluitnemen over de verordening bekostiging leerlingenvervoer. De raad ging unaniem akkoord. 

De verordening bekostiging leerlingenvervoer moest vervangen worden omdat de oude verordening uit 2010 stamde. Maar de regelgeving vanuit Den Haag is sinds die tijd doorgegaan. Het werd dus de hoogste tijd dat de Asser verordening aan de actuele omstandigheden aan te passen.

Gemeentelijke verplichting     De gemeente is verplicht leerlingenvervoer aan te bieden als een kind niet zelfstandig naar school kan, bijvoorbeeld bij ziekte, een handicap of gedragsproblemen. Soms kan er ook gebruik van gemaakt worden omdat de school ver weg is. Kortom het is een wettelijke verplichting die de gemeente moet uitvoeren.

Lange wachttijden     Cindy Vorselman (PvdA) zei dat er lange wachttijden waren voor de kinderen die gehaald en gebracht werd. Zij kondigde aan dat de PvdA daar de komende bestuursperiode aandacht voor zal vragen. Na deze nabrander kon het voorstel in stemming worden gebracht. De raad stemde unaniem in met de nieuwe verordening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.