Menu Sluiten

PvdA fractie maakt zich zorgen over de invloed van de coronacrisis op de sport in Assen

De sportwoordvoerder van de PvdA fractie, Luc Rengers, heeft een telefonische rondgang langs de sportverenigingen in Assen gemaakt. Zijn conclusie is dat sommigen meer leden hebben gekregen, maar dat er ook een vereniging is die zichzelf heeft opgeheven. “Tussen deze twee uitersten zit vrees en enthousiasme,” zegt Rengers.

Uitersten     Bij de Beach Club Assen is de activiteit gegroeid, omdat zaalvolleyballers lid zijn geworden. Aurora Ultimate Frisbeeclub heeft het bijltje er bij neergegooid en is gestopt. “De coronacrisis heeft grote gevolgen voor het ledenbestand en de sponsoring, met ernstige financiële gevolgen voor veel clubs. Daarnaast missen een aantal vereniging inkomsten door het wegvallen van de TT. Een gebeuren waarbij de clubs door het exploiteren van campings en het verrichten van hand en spandiensten hun clubkas behoorlijk konden spekken,” betoogt Rengers.

Huurpenningen     De Provincie Drenthe is bezig met een gebaar in de richting van sportverenigingen. “Wellicht dat de gemeente daar bij kan aansluiten,” oppert Rengers. De gemeente heeft de sportaccommodaties, die ze verhuurt aan de sportverenigingen, vanaf 16 maart gesloten. Daarmee zou de betalingsverplichting door de huurders komen te vervallen. “Maar er is wel huur in rekening gebracht. Terwijl het Rijk geld beschikbaar heeft gesteld als compensatie wegens het kwijtschelden van huur,” het college heeft dus wat uit te leggen. Het voorstel van het college aan de clubs om het betalen van de huurpenningen uit te stellen, is volgens de PvdA “het doorschuiven van het probleem.”

Luc Rengers

Tegemoet komen?     Het zou mooi zijn als het college de sportclubs tegemoet zou komen om de vervallen inkomsten uit sportkantines, sponsoring, planten- en potgrondacties en TT-campingbeheer e.d. op te vangen. “Als het college niets doet zullen er zeker clubs omvallen door liquiditeitsproblemen,” zegt Rengers

Vakantieperiode     Zaalsportaccommodaties moeten zijn voorzien van een ventilatiesysteem dat aansluit bij de overheidseisen met betrekking tot corona. “Ik vraag me af of de Asser sporthallen en –zalen aan bedoelde eisen voor luchtzuivering voldoen?” Als dat niet het geval is, wil hij weten welke maatregelen het College gaat nemen. De vakanties naderen dus wil de PvdA fractie van het college weten of, als per 1 juli het binnensporten weer mogelijk wordt, de gemeentelijke accommodaties dan beschikbaar zijn of gesloten zijn vanwege vakantie? En hetzelfde geldt voor de gemeentelijke sportvelden die normaal in de vakantieperiode onderhouden worden. “Maar het college zou nu beschikbaar stellen van die velden kunnen overwegen,” aldus Luc Rengers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.