Menu Sluiten

PvdA, Assen is voor jongeren een koude douche in plaats van een warm onthaal

De PvdA fractie verwijt het college dat er in Assen niets gebeurt voor Jongeren. “Asser jongeren hebben geen eigen ontmoetingsplek,” zegt Harriët van Es (PvdA) “Alle initiatieven van jongeren lopen dood en eindigen in een koude douche in plaats van in een warm onthaal.” 

Iedereen wil weg     De laatste initiatiefnemer er de Jongerenvereniging New Wave Assen. In het Dagblad van het Noorden werden zij geciteerd met de noodkreet, “Iedereen wil hier weg.” Harriët van Es onderschrijft dit en zij somt een hele reeks doorgelopen initiatieven van jongeren op.

Harrët van Es

Stuk gelopen initiatieven    “Wij horen van jongeren dat er voor hen in Assen niks te doen is,” zegt Van Es. Sinds The Industry jaren geleden dicht ging is er geen ontmoetingsplek voor jongeren meer in Assen. Initiatieven zijn er genoeg geweest. Recente voorbeelden zijn volgens Van Es, Jeugdsoos Kloosterveen. In 2012 wilden jongeren uit Kloosterveen een eigen jeugdsoos. De PvdA fractie heeft daar schriftelijke vragen over gesteld. Ging niet door. Dan Jimmy’s Assen. In 2015 stond een groep van ongeveer 30 enthousiaste jongeren te popelen om Jimmy’s Assen op te opstarten. Ze hadden alleen nog een eigen plek in het centrum van Assen nodig. Antwoord op onze schriftelijke vragen en een motie was: krijgen ze niet. En Jongeren Assen. In 2017 startten Jongeren Assen een petitie voor een jongerencentrum in Assen. Die kwam er niet.

Spookstad     En zo is Assen voor jongeren een spookstad. Jongeren willen wel, tonen inzet en initiatief maar krijgen vervolgens enkel een koude douche in plaats van een warm onthaal. Volgens de PvdA fractie is het de hoogste tijd wordt dat jongeren een eigen plek krijgen om “zo jongeren voor Assen te behouden.”

New Wave     De PvdA fractie wil weten of het college contacten heeft met New Wave en hoe die contacten verlopen. “Wat heeft het college ondernemen of doen, om samen met New Wave Assen, een eigen plek voor jongeren te creëren?” vraagt Harriët van Es zich af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.