Menu Sluiten

Pumptrackbaan Assen Oost in gebruik!

Vanochtend zijn de hekken rond de pumptrackbaan verwijderd. Dus kunnen skaters, fietsers en mensen op de step zich uitleven op baan in Assen Oost. De baan is gekeurd en veilig bevonden.

Officiële opening     Afgelopen juni werd de pumptrackbaan op Landgoed Valkenstijn al opgeleverd. Veel kinderen gingen de baan al op. Helaas was dit vanuit veiligheidsoverwegingen nog niet de bedoeling. Er werden hekken geplaatst om te voorkomen dat mensen de baan konden betreden. Vanochtend zijn de hekken verwijderd. Ondanks dat de baan al wel gebruikt mag worden, vindt de officiële opening op 4 september plaats.

Spelregels     Het is belangrijk dat gebruikers van de baan de spelregels in acht nemen. Zo is het alleen toegestaan de baan te betreden op inline skates of rolschaatsen, met de fiets, een step of een skateboard en is het verplicht een helm te dragen. Alle spelregels zijn te vinden op een bord op het terrein of via de site van Mijn Buurt Assen.

Buurtinitiatief Mijn Buurt Assen     De pumptrack is een buurtinitiatief die met behulp van Mijn Buurt Assen tot stand is gekomen.Mijn Buurt Assen stimuleert inwoners in Assen om activiteiten te organiseren die bijdragen aan een sterkere binding in de buurt. Per jaar honoreren we zo’n 150 initiatieven van inwoners. Zodra een meerderheid van inwoners achter een idee staat, stelt Mijn Buurt Assen geld, mensen of middelen beschikbaar. Dit varieert van de speeltuin opknappen tot het organiseren van een buurtfeest of markt. Initiatieven voor iedereen, door iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.