Menu Sluiten

Provincie Drenthe ondersteunt TT Festival met 125.000 euro

Het Drentse provinciebestuur gaat het TT Festival ‘als één van de belangrijkste evenementen’ van onze provincie extra ondersteunen met 125.000 euro. Het geld gaat richting Stichting TT Week Assen, die verantwoordelijk is voor het meerdaagse festival in Assen.

Ook op de Markt in Assen barst het feest los tijdens het TT festival

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Gedeputeerde Henk Brink is allereerst verheugd dat het festival na twee jaar weer door kan gaan, nu de coronabeperkingen zijn opgeheven. “Het festival is belangrijk voor de verbinding in de regio, de ondernemers en het is een groot feest voor jong en oud. Ondernemers kunnen zich presenteren, lokaal talent krijgt een podium en innovaties worden getest.”

Eerdere edities

Op het laatste ‘ouderwetse’ TT Festival in 2019 kwamen zo’n 175.000 feestgangers af. In 2020 werd er gekozen voor een online-editie met onder meer muziekstreams en de activiteit ‘4 TT Festival in eigen tuin’. “Het was een noodgreep, om toch iets te organiseren en het jaarlijkse TT-gevoel bij de mensen thuis te brengen”, zei organisatiedirecteur Sander ten Bosch destijds.

In 2021 werd rekening gehouden met vier scenario’s waarin het festival gehouden kon worden. Ook werd geopperd om het evenement te organiseren onder de noemer van een zogeheten Fieldlab Evenement. Uiteindelijk ging er toch een streep door het TT Festival, ook een online alternatief zoals in 2020 kwam er niet.