Menu Sluiten

Programma van het Cultuurmenu in Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo voor 2020-2021 bekend

Voor aankomend schooljaar heeft het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur wederom met zorg een Cultuurmenu samengesteld voor basisscholen in de gemeente Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo. Alle kunst- en cultuurprojecten in het menu worden ontwikkeld in samenwerking met kunstenaars en lokale culturele organisaties.

Elk project heeft als doel de verbeeldingskracht van kinderen te prikkelen en hun creativiteit te stimuleren. Er zijn verschillende projecten per bouw (1-2, 3-4, 5-6 en 7-8). Scholen in Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo hebben een brochure ontvangen met daarin het aanbod. Op www.ico-kunstencentrum.nl/cultuurmenu zijn de brochures ook te downloaden.

Foto (c) ICO
proeverij Cultuurmenu 2019-2020

De projecten in het Cultuurmenu zijn speciaal ontwikkeld voor het Cultuurmenu. Scholen krijgen de vrijheid om te kiezen voor een discipline en de periode waarin het project gegeven wordt. Tijdens projecten komt er een kunstenaar in de klas, is er lesmateriaal voor de leerkracht beschikbaar en gaan leerlingen op excursie naar een culturele organisatie of een voorstelling. In Tynaarlo en Aa en Hunze programmeert K&C voorstellingen. In Assen programmeert DNK een voorstelling voor groep 5-8. In het Cultuurmenu Assen wordt dit jaar verder samengewerkt met het Drents Museum, Huus van de Taol en het Duurzaamheidscentrum. In Tynaarlo met Museum de Buitenplaats, de Bonifatiuskerk in Vries, het Internationaal Klompenmuseum, Museum de Wachter en Biblionet Drenthe. In Aa en Hunze wordt samengewerkt met Huus van de Taol.

In 2019-2020 deden er in totaal 57 basisscholen mee aan het Cultuurmenu, in Aa en Hunze 14 (van de 14), in Assen 25 (van de 33) en in Tynaarlo 18 (van de 20) scholen. Het Cultuurmenu fungeert als basis voor cultuuronderwijs door leerlingen in aanraking te brengen met een verscheidenheid aan kunst- en cultuurdisciplines. Het ICO geeft het Cultuurmenu vorm in opdracht van het onderwijs. Op www.ico kunstencentrum.nl/cultuurmenu is meer informatie te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.