Menu Sluiten

Proefdraaien om Kerkplein Assen veiliger te maken

De gemeente Assen gaat een proef houden om de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verbeteren. Dat gaan ze doen op de fietsroute Kerkplein – Zuidersingel – Oostersingel. 

Impressie tekening Zuidersingel

De nieuwe situatie rondom het kerkplein in Assen.

Foto © Gemeente Assen 

In 2019 hield de gemeente Assen een enquête Fietsverkeer onder het stadspanel. Door de deelnemers is de fietsroute Kerkplein – Zuidersingel – Oostersingel als een knelpunt aangemerkt. 

Zebrapaden en markeringen 

Tijdens de proef zal er aandacht zijn voor de snelheid van het gemotoriseerde verkeer, de plaats van de fiets op de rijbaan en het gevoel van veiligheid van de fiets. Dat gaat de gemeente doen door een proef te draaien met witte markering voor fietsers. Er komen aan beide kanten van het Kerkplein zebrapaden voor voetgangers. De zebrapaden zijn een extra voorziening om makkelijker over te steken. Voor blinden en slechtzienden komen er geleidelijnen naar de oversteekplaatsen.

Daarnaast gaat de gemeente onderzoek doen naar de verlichting. En de zebrapaden bij de Oosterhoutstraat en Oostersingel krijgen nieuwe witte stenen. 

In de week van 11 april begint de proef. Tijdens de werkzaamheden is de doorstroming op de Zuidersingel beperkt. Het verkeer moet rekening houden met vertraging. In het najaar van 2022 wordt de proef afgerond.