Menu Sluiten

Proef met coronaroute en pitdames in Asser binnenstad verlengd

Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen werkt met een anderhalve meter stappenplan aan een veilige en aangename binnenstad. Afgelopen zaterdag was een eerste proef om bezoekers zoveel mogelijk ruimte te bieden. Met de inzet van tekens op de grond en echte Assense pitdames, kregen bezoekers de spelregels “geef elkaar ruimte” en “houd rechts aan” mee. De ervaringen met de proef zijn overwegend positief waardoor de proef wordt verlengd en uitgebreid.

Drukke locaties     “Komende twee weekenden zijn de pitdames weer in Assen aanwezig. We kiezen voor locaties waar het druk is en de bezoekers een beetje begeleiding nodig hebben om elkaar de ruimte te geven. Dit doen we op een gastvrije en prettige manier. We merken dat als iedereen zoveel mogelijk rechts loopt, we de voetgangersstromen kunnen scheiden. Dan is iedereen in staat om de anderhalve meter aan te houden en dat is belangrijk om de verdiende versoepeling niet te verspelen,” zegt centrummanager Kjeld Vosjan.

Kjeld Vosjan

Na 1 juni     Ondertussen werkt Vaart in Assen met de gemeente en stakeholders aan maatregelen voor na 1 juni. “We verwachten dat, zeker met mooi weer en gedurende de zomervakantie, meer mensen Assen zullen bezoeken. Dat is natuurlijk harstikke goed voor de stad. Met de uitbreiding van terrassen en meer mensen in de stad, moeten we ruimte creëren. We kijken bijvoorbeeld naar het opvangen van fietsverkeer aan de rand van de binnenstad, zo ontstaat er meer ruimte in de binnenstad zelf om bezoekers op te ontvangen. We hebben op de drukke momenten die ruimte nodig om voldoende afstand van elkaar te houden. Dit willen we vooral op een gastvrije manier doen door de inzet van gastdames en -heren en ondersteunende communicatie in de binnenstad en online”. Aldus een enthousiaste Kjeld Vosjan.

Toeristen     Richting de zomer willen we de toeristen in Drenthe laten zien wat Assen te bieden heeft aan mooie plekken, gebouwen, voorzieningen en verhalen. Denk aan een mooi magazine dat in de hele regio wordt verspreid met verhalen en corona proef acties en arrangementen. Ook daarbij zullen we steeds onze spelregels communiceren om een veilig en aangenaam bezoek aan de stad te kunnen faciliteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.