Menu Sluiten

Problemen met zien? Kom naar de voorlichting van Interzorg in het WZA

Onder de titel: ‘Problemen met zien?’ organiseert Interzorg Hendrik Kok uit Rolde, weer een voorlichtingsbijeenkomst over slechtziendheid bij ouderen die zelfstandig wonen. Op woensdag 18 december vindt alweer de laatste bijeenkomst van 2019 plaats en is iedereen die een oogaandoening heeft en slecht ziet, of verwacht slechter te gaan zien, van harte welkom!

De bijeenkomst is in het Wilhelmina Ziekenhuis (WZA) in Assen en vindt plaats op woensdag 18 december van 13.30 tot 16.00 uur. De toegang is gratis!

Foto (c) Aangeleverde foto

Gespecialiseerde zorg
Interzorg Hendrik Kok in Rolde is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een visuele beperking. Tijdens de bijeenkomst in het WZA wordt onder andere informatie gegeven over de mogelijkheden om vaardigheden te leren die helpen om bij slechtziendheid zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven leven. Ook wordt er informatie gegeven over de verschillende vormen van zorg en begeleiding die Hendrik Kok in Rolde, maar ook bij de mensen thuis, te bieden heeft. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor specifieke vragen en problemen die tijdens de bijeenkomst naar voren komen.

Waarom is deze voorlichtingsbijeenkomst iets voor u?
U heeft een oogaandoening en ziet slecht of verwacht dat u slechter gaat zien
U ondervindt hier in de (dagelijkse) praktijk hinder van
U bent op zoek naar (meer) informatie en eventueel een helpende hand
U bent op zoek naar een zinvolle dagbesteding
U wilt vaardigheden leren om de beperkingen te compenseren
U wilt informatie over de mogelijkheden om te wonen in een beschermde omgeving.

Meer informatie en opgave
Opgave voor de voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 18 december 2019 is mogelijk bij het Serviceloket van Interzorg Hendrik Kok. Dit kan telefonisch via: 0592 – 24 20 20 of email: h.loorbach@interzorg.nl. Ook kunt u hier terecht voor meer informatie of kijk op www.interzorg.nl

Interzorg Hendrik Kok: expertisecentrum voor slechtziende en blinde ouderen
Interzorg biedt verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen in Noord- en Midden-Drenthe. Een van de zorgcentra is Hendrik Kok in Rolde. Hendrik Kok is gespecialiseerd in zorg voor ouderen met een visuele beperking. Bij mensen thuis, in een willekeurig zorgcentrum of bij Hendrik Kok. Interzorg Hendrik Kok begeleidt slechtziende en blinde ouderen en de naasten in hun directe omgeving onder andere met advies, goede voorlichting, training en cursussen. Tevens bevindt zich in Hendrik Kok een afdeling voor oudere mensen met dementie (psychogeriatrie).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.