Menu Sluiten

Prijzen Wiesneus 2020 uitgereikt

De prijzen voor de puzzels en kleurplaat in Drentstalig kindertijdschrift Wiesneus zijn vergeven. De gelukkige winnaars hebben hun prijs uit handen van de streektaalambassadeur in hun gemeente gekregen. Dit jaar konden kinderen een tablet of een mooi Drents boekenpakket voor de school winnen.

Streektaolambassadeur Willy Weerman overhandigt de prijs aan de gelukkige winnares.
bron: Huus van de Taol

Elk jaar geeft streektaalorganisatie Huus van de Taol het tijdschrift Wiesneus uit voor alle basisschoolkinderen in Drenthe. Dit jaar was het thema van het tijdschrift Vrijheid. In de streektaolmoand maart bezoeken vrijwilligers de meeste scholen in Drenthe om er voor te lezen en het tijdschrift aan de kinderen mee te geven. Er staan verhalen in, gedichten, liedjes en spelletjes waarmee ze leuke prijzen kunnen winnen. Naast de Drentstalige versie wordt Wiesneus ook in drie andere Nedersaksische varianten in Groningen, Overijssel en de Achterhoek uitgegeven.

Dit jaar liep de prijsuitreiking wat vertraging op, omdat het voorlezen op scholen niet door kon gaan. Daarom werd de inzendtermijn verlengd: tot 1 september kon iedereen de oplossing van de puzzel of de kleurplaat nog insturen.