Prijsuitreiking aan Top-3 scholen in de Rabo Scholencompetitie 2018/2019

Op vrijdag 30 augustus reikte wethouder Janna Booij aan drie Asser basisscholen prijzen uit voor hun prestaties in de Rabo Scholencompetitie 2018/2019 van AssenRuns. Ook deze vijfde editie bestond weer uit de kidsruns van zes verschillende loopevenementen in Assen, mooi verdeeld over het schooljaar. Er deden leerlingen mee van 27 verschillende Asser basisscholen.

Blij met de verdiende bekers, de FORTE Team-NL hoody en de Rabo-cheque van €150. Foto © Aangeleverde foto

Deze keer vielen in de prijzen:

  • KC De Kloostertuin op de 1e plek
  • KC De Heksenketel op plek 2 en
  • KC Emmaschool op plek 3.

Onder veel interesse ontvingen drie schooldirecteuren een mooie beker van de wethouder plus een cheque met een vrij te besteden bedrag van de hoofdsponsor Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Op elke school was er ook een prijs voor de leerling(e) die het meest had bijgedragen aan de klassering van zijn of haar school. Op KC De Kloostertuin was dit Emma van der Hoofd, op KC De Heksenketel was het Ilse Clobus en op KC Emmaschool was Jenna Doygun de gelukkige. Naast een beker van de wethouder ontvingen deze toppers ook een nog een originele Team-NL Hoody van sponsor Forte Sportswear.

Op KC Emmaschool was Jenna eigenlijk nummer twee en was Malik Hannachi nummer één. Maar omdat Malik dit schooljaar net is vertrokken naar het voortgezet onderwijs kreeg Jenna de beker. En Malik ontvangt via de Emmaschool alsnog zijn cadeaubon van AssenRuns.

Op zaterdag 14 september gaat het nieuwe seizoen van de Rabo Scholencompetitie alweer van start met de 4 Mijl van Assen in de wijk Marsdijk. De eerste kidsrun start rond 12:10. Inschrijven kan vooraf via www.4mijlvanassen.nl. Vanwege de grote vraag naar startnummers is er op de dag zelf geen na-inschrijving op locatie. En zoals bij alle kidsruns van AssenRuns: voor basisschoolleerlingen is deelname gratis. Daar bovenop ontvangt iedere leerling (ook gratis) een speciaal voor deze 4 Mijl ontworpen Unicef-sportshirt (zolang de voorraad strekt).

Achtergrondinformatie

Rabo Scholencompetitie van AssenRuns voor basisscholen

’AssenRuns‘ is het samenwerkingsverband tussen de gemeente Assen, Atletiekvereniging AAC’61 en diverse jaarlijkse hardloopevenementen in Assen. Elk van deze evenementen biedt een kidsrun voor basisscholieren.

Daarbij wordt gelopen in drie categorieën:

  • Leerlingen uit Groepen 6, 7 en 8
  • Leerlingen uit Groepen 3, 4 en 5
  • Leerlingen uit Groepen 1 en 2. In deze ‘jongste’ categorie lopen ouders vaak nog mee op het 1e rondje met een massale start, enthousiast publiek en echte tijdwaarneming. Best spannend!

Vanaf het schooljaar 2014/2015 brengt AssenRuns de prestaties van leerlingen samen in de ‘Rabo Scholencompetitie’, die altijd loopt over één compleet schooljaar. Doel hiervan is om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen zo vaak mogelijk te laten hardlopen in aansprekende loopevenementen. Ter aanmoediging van deelname voert AssenRuns promotie vooraf, geeft positieve aandacht tijdens en na de runs en biedt een spetterende prijsuitreiking aan zowel scholen als leerlingen na afloop van een schooljaar.

Elke leerling die meedoet scoort automatisch punten voor zijn of haar school. Het enige wat je daarvoor moet doen is: deelnemen! Leerlingen die als laatste eindigen in hun categorie of de finish (een keer) niet halen leveren de school ook punten op! Maar hoe hoger iemand eindigt, hoe beter dat is voor de schoolklassering.

Een leerling meldt zichzelf aan bij het evenement. Dat kan altijd vooraf online of op de dag van een run in de buurt van de start/finish. Leerlingen nemen altijd gratis deel en ontvangen na afloop een leuke herinnering, die met trots kan worden getoond.

Scholen hoeven zich nergens aan te melden. Een school doet automatisch mee zodra er leerlingen meedoen. Het aanmoedigen van deelname aan de runs door een school helpt natuurlijk wel!

Tegen het einde van het schooljaar wordt, na afloop van de TT-Run, bekend wat de eindstand is in de Scholencompetitie. Daarna wordt er een dag geprikt voor de prijsuitreikingen aan de scholen in Top-3. Dat gebeurt op de scholen zelf door een Asser wethouder en door de Rabobank, als hoofdsponsor van de Scholencompetitie.

Naast een mooie beker per school wordt ook de best presterende leerling op elke school in het zonnetje gezet met een aparte prijs. En als extra aanmoediging voor de schooldirecties reikt de Rabobank aanvullend geldprijzen uit, die bestemd zijn voor de financiering van schoolactiviteiten.

Deelnemers zijn afkomstig van vrijwel alle Asser basisscholen. Van sommige scholen betreft dat één leerling per run, andere scholen kennen een flinke ‘harde kern’ aan hardlopende leerlingen.

Sinds de start in 2014 groeit het aantal deelnemers nog elk jaar.

En dat is precies de bedoeling!

En al die leerlingen hebben telkens heerlijk bewogen, goed gepresteerd en bovenal: genoten.

Zie voor meer info: www.assenruns.com

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.