Menu Sluiten

Première van het TDI-Drive-In-Theater

Bij Garage TDI hebben we ervaring met het maken van voorstellingen waarbij een auto/voertuig centraal staat. Nu zetten we het publiek in de auto neer om te kijken naar voorstellingen op een speelvloer die gecreëerd wordt op het eigen parkeerterrein. Zo ontstaat een coronaproof theater in de openlucht, waar het publiek gezellig met het hele gezin naartoe kan: Het TDI-Drive-In-Theater.

En zoals het bij een echte Drive-in betaamt krijgt elke auto van ons drankjes en snacks voor tijdens de voorstelling. Zo is het goed toefen, terwijl de stemmen van de acteurs via je autoradio je bolide binnen komen.

PR-foto Drive-In-Theater Foto (c) Aangeleverde foto

Het Drive-In-Theater vindt plaats op 28 en 29 augustus. De vooropleiding Brandstof TDI speelt verschillende theaterexperimenten en korte performances. Normaal gesproken maakt de vooropleiding deze experimenten speciaal voor Noorderzon Groningen en het Preuvenement in Assen. Helaas kunnen deze activiteiten i.v.m. het coronavirus dit jaar niet, of niet op de reguliere wijze doorgaan. Toch maakten de jonge talenten van TDI deze zomer weer een hoop mooie nieuwe dingen in de werkplaats en tijdens de trainingsweken. Enkele van deze nieuwe activiteiten verdienen een podiumplek in het TDI-Drive-In-Theater.

Op vrijdag en zaterdag staan er vier verschillende voorstellingen op het programma: “U weet wat we denken” over samen en alleen zijn; “Richard, de Derde,” over Shakespeares King Richards bloederige en schaamteloze greep naar de macht, de voorstelling “Blaaskaak” over de hedendaagse Don Quichot en zijn trouwe kameraad Sancho Panza die zich verzetten tegen een windmolenpark in het noorden.  En een ode in de vorm van een theatrale ballade over het werk van Shakespeare: “Shakespeare’s greatest hits vol. 1”

Het TDI-Drive-In-Theater van Garage TDI is een pilot-project in coronatijd. In de toekomst wil Garage TDI haar Drive-In-Theater ook gaan gebruiken voor haar professionele voorstellingen, educatieprojecten op scholen en op maat gemaakte locatievoorstellingen in Drenthe.

Meer info over de vier verschillende voorstellingen van Brandstof TDI of het reserveren van tickets vindt u op onze website garagetdi.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.