Menu Sluiten

Praktische online conferentie over armoede en laaggeletterdheid voor werkgevers en HRM-professionals

Hoe ga jij als werkgever om met werknemers die schulden hebben of in armoede leven? Heb jij medewerkers die moeite hebben met lezen, formulieren of schrijven? Met een kleine investering in tijd en aandacht kun jij je medewerker verder helpen, vaak met een hogere productiviteit, minder verzuim en in ieder geval meer betrokkenheid bij jouw bedrijf als resultaat.

Tijdens de jaarlijkse conferentie van AssenvoorAssen is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met betrokken partijen rondom het thema armoede en laaggeletterdheid, volgen er tips en worden er voorbeelden gegeven. Dit jaar vanwege Corona online, maar zeker niet minder interactief.

Platform MVO-conferentie Foto © Aangeleverde foto

Elk jaar organiseert AssenvoorAssen een conferentie rondom een MVO thema. Dit jaar is er in samenwerking met gemeente Assen, Taalhuis Assen, Vaart Welzijn, Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe, Moedige Dialoog Drenthe, Ondernemend Assen, provincie Drenthe en het project ‘Samenwerken met ervaring in Drenthe’ gekozen voor het thema ‘armoede en laaggeletterdheid’. Reden: 7,3% van de kinderen in Drenthe, jonger dan 18 jaar, groeit op in gezinnen met een laag inkomen. Dit zijn in totaal 9.100 kinderen (Trendbureau Drenthe). Laaggeletterdheid staat daar vaak mee in verband. Met de conferentie willen de betrokkenen in anderhalf uur tijd vooral veel tips bieden aan werkgevers en professionals voor een praktische aanpak.

Programma
Dagvoorzitter Roald Leemrijse neemt de deelnemers mee en voert gesprekken met onder andere wethouder Jan Broekema van de gemeente Assen, Kor IJszenga, voorzitter van Ondernemend Assen, Eric van Oosterhout, burgemeester van gemeente Emmen en voorzitter Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe en een ervaringsdeskundige. Christophe Geuskens van de Moedige Dialoog Nederland houdt daarnaast een lezing over de werkgeversaanpak geldzorg-en de baas. Naast het plenaire programma kunnen deelnemers ook diverse stands bezoeken en met beeld en geluid in gesprek met de aangesloten partijen of met elkaar. Deelname aan de conferentie is gratis en aanmelden kan via: https://assenvoorassen.nl/mvo-platform/mvo-conferentie/