Menu Sluiten

Praat mee over concept woonvisie Assen

De gemeente Assen presenteert haar concept Woonvisie 2021-2025. Deze woonvisie geeft de koers voor ‘wonen in Assen’ voor de komende periode. In de visie wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingen op de woningmarkt, de kansen en de kwaliteiten van de binnenstad en van de verschillende wijken. De woonvisie is gemaakt met inwoners, bedrijven, woningcorporaties en andere betrokken organisaties.

Een andere koers     De gemeente Assen stelt in de woonvisie doelen en maakt keuzes. Met de woonvisie kiest de gemeente ervoor zich met name te richten op de bestaande stad. Daar ligt de grootste behoefte aan wonen en daar ligt ook de urgentie om plekken te vernieuwen en te verbeteren op een ‘ontspannen stedelijke’ manier. De woonvisie is één van de bouwstenen van de omgevingsvisie en geeft verdere richting aan de uitgangspunten: ontspannen stedelijkheid, groene stad, hoofdstad en verbonden stad. Daarnaast maakt de gemeente tempo om in Kloosterveen voor 2030 voldoende woningen te bouwen.

Van concept naar definitief     De concept woonvisie ligt ter inzage tot 1 maart 2021. Op 23 februari 2021 is er een openbaar webinar, waarin de gemeente een toelichting geeft op het concept. Op www.assen.nl kunnen belangstellenden zich inschrijven voor het webinar. Inwoners, bedrijven, woningcorporaties en andere maatschappelijke organisaties maken Assen tot de bijzondere, gevarieerde woonplek die ze is. Ook in de uitvoering van deze visie werkt de gemeente met hen samen.

In gemeenteraad 15 april     Na de inspraakperiode vertaalt de gemeente – waar nodig – de reacties tot voorstellen om de concept woonvisie aan te passen. De concept woonvisie en deze voorstellen worden achtereenvolgens besproken door het college en de gemeenteraad. Op 15 april 2021 volgt besluitvorming door de gemeenteraad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.