Menu Sluiten

Popronde presenteert ‘Popronde Poppodium Pre-Party’

Popronde, het grootste reizende festival van Nederland gaat dit najaar toch op tour! Van 12 september tot en met 28 november doet het festival de Nederlandse poppodia aan, onder het mom van de ‘Popronde Poppodium Pre-Party’. Op donderdag 15 oktober strijkt het festival neer in Podium Zuidhaege in Assen.

Foto (c) Aangeleverde foto

Een Poprondeshow in ieder poppodium in Nederland, ongeacht in welke stad of regio het podium zich bevindt. Een ‘Pre-Party’ omdat de originele editie van het festival, dat dit najaar zou plaatsvinden, is verplaatst naar begin 2021. Dit vanwege de corona maatregelen. ‘Popronde vindt plaats in kroegen, kerkjes, kledingwinkels en kapperszaken, locaties waarin het publiek geen anderhalve meter afstand kan waarborgen,’ aldus Chris Moorman, hoofd communicatie van het festival. ‘In de poppodia is deze mogelijkheid er wel, het gros organiseert al kleine concerten voor 30, 40 of misschien zelfs 100 man publiek. Het publiek zit in de zaal en de afstand wordt daardoor goed bewaard. Een uitgelezen kans dus om toch nog iets voor die 146 geselecteerde acts te kunnen betekenen, en ze hopelijk allemaal tenminste één keer te kunnen laten spelen dit najaar.’

Geen vervanging voor de Popronde
De Poppodium Pre-Party is geen vervanging voor de Popronde, maar een aanvulling op het beproefde concept, geboren vanuit de beperkingen die de pandemie oplegt. Een ander concept met andere voorwaarden. Zo wordt niet vastgehouden aan de 42 speeldata en steden die Popronde normaal gesproken telt, maar zijn ook podia als De Groene Engel in Oss, P60 in Amstelveen, het Beest in Goes en Q-Factory in Amsterdam speellocaties. Moorman: ‘Een van de ambities die we hebben uitgesproken in onze gehonoreerde BIS aanvraag, is dat we het gat tussen Popronde en het podiumcircuit willen verkleinen. Met dit concept nemen we alvast een aanloop daar naartoe, doordat we de banden met de podia die we normaal gesproken niet aandoen, nu ook aantrekken. We brengen Popronde bij deze poppodia en hun publiek opnieuw onder de aandacht.’

Popronde optredens zijn normaal gesproken gratis toegankelijk, maar gezien de situatie waarin de podia zich bevinden (het mislopen van inkomsten), is besloten dat ieder podium maximaal 5,- entree mag heffen. Podium Zuidhaege in Assen heeft besloten geen entree te heffen. Publiek kan gratis een plaats reserveren, maar kan indien gewenst bij de reservering wel een bucket kopen met een drankje en een hapje. De acts zijn nog niet bekend. Zodra die bekend zijn, worden die via de social media kanalen van Popronde Assen bekend gemaakt (Facebook, instragram en Twitter: @poprondeassen).

De Popronde Poppodium Pre-Party begint op zaterdag 12 september in Doornroosje, in thuisstad Nijmegen waar het festival traditioneel aftrapt. De tour eindigt op 28 november met een eindfeest in de Melkweg in Amsterdam. Op 15 oktober doet het festival dus Assen aan. Alle andere speelsteden en locaties, en het bijbehorende programma zijn te vinden op www.popronde.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.