Menu Sluiten

Poppunt Drenthe: Nieuwe Netwerkorganisatie voor Popmuziek

Het belang van popmuziek moet in de provincie Drenthe hoger op de (politieke) agenda en zodoende hebben diverse lokale Drentse spelers, waaronder de Muziekcoöperatie Meppel, Het Podium Hoogeveen, VanSlag Borger, podium Zuidhaege Assen en K&C Drenthe initiatief genomen in de oprichting van een nieuwe organisatie: Poppunt Drenthe. 

Hierbij nemen ze gezamenlijk voortouw om, naast hun rol als lokale talentontwikkelaar, te bouwen aan een provinciale infrastructuur voor talentontwikkeling en zichtbaarheid van popmuziek in de gehele provincie. Doelstelling is om provinciaal talent te kunnen ondersteunen en samen te werken aan een gezonde popsector.

Foto (c) Aangeleverde foto

De organisatie zal zich bezig houden met het verbeteren en ondersteunen van het popklimaat in Drenthe door middel van projecten op het gebied van talentontwikkeling, het vergroten van het aanbod van popproducties en de profilering van een creatieve, veelzijdige en dynamische provincie. Te denken valt aan bijvoorbeeld het uitreiken van popprijzen, het organiseren van netwerkbijeenkomsten, het programmeren van opkomend talent op podia en festivals en het in kaart brengen van de sector en haar belangrijke spelers.

Achter de schermen is al geruime tijd gewerkt aan de oprichting en totstandkoming van Poppunt Drenthe. Zo zijn er gesprekken gevoerd met gemeenten en provincies, waarbij de Gemeente Hoogeveen, de Gemeente Assen, de Gemeente Emmen, de gemeente Borger-Odoorn en de provincie Drenthe middels een financiële bijdrage het belang van de doelstelling van deze organisatie onderschrijven. Voor de uitvoering is een projectcoördinator aangesteld die de komende maanden met alle belanghebbenden in de popsector het gesprek aan zal gaan.

Een website voor Poppunt Drenthe is in de maak, maar volgen via facebook kan al wel. Coördinator Ruud Gielen is bereikbaar via ruud@poppuntdrenthe.nl en staat open voor inspiratie een nieuwe ideeën!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.