Menu Sluiten

Poppetje van papier, bekend van Holland’s Got Talent te zien in DNK in Assen

Geen woorden, alleen papier om een verhaal te vertellen. Dat is de basis van de nieuwe jeugdtheatervoorstelling 1, 2, 3, 4 Poppetje van Papier met Aniek Stokkers, Christiaan Koetsier en Dennis de Groot.

Dit najaar komt de pop tot leven uit simpelweg een stuk papier en beleeft het een nieuw avontuur tijdens een theatertour door het hele land. Daarnaast doet het poppetje ook zijn intrede in dit seizoen van Holland’s Got Talent bij RTL 4. Op zondag 1 november is de voorstelling te zien in DNK in Assen. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van DNK

Poppetje van papier Foto (c) Erik Franssen

Wat kun je allemaal met papier? Als je je fantasie de vrije loop laat een hele hoop. “Na het zien van deze voorstelling is papier nooit meer gewoon papier, want je kunt ervan houden, om huilen, van schrikken en het kan je meenemen naar een wereld die er nog niet was”, zegt regisseur en scriptschrijver Mark Haayema.

In de nieuwe voorstelling is te zien hoe het poppetje op zoek gaat naar een vriendje om mee te spelen. Het poppetje vindt een mooie witte ballon, wordt gered door een zeemeermin en ziet de prachtigste wezens voorbij komen. 1, 2, 3, 4, Poppetje van Papier prikkelt de fantasie en kinderen gaan volledig mee in het verhaal. Na afloop krijgt iedereen een velletje papier mee naar huis. Of is het een vogel?

Holland’s Got Talent
1, 2, 3, 4 Poppetje van Papier was op zaterdag 12 september voor het eerst te zien in Holland’s Got Talent bij RTL 4. De juryleden bestaande uit Ali B, Angela Groothuizen, Chantal Janzen en Paul de Leeuw spraken vol lof over de act. “Wat er ook gebeurd, kunst blijft altijd bestaan. Je hebt alleen drie talenten en een stukje papier nodig om mensen te raken en te inspireren”, aldus Ali B tijdens het jurycommentaar.

In 2015 leerde het grote publiek het poppetje al kennen door het tv-programma Popster. De jury, bestaande uit onder andere Georgina Verbaan, was toen erg onder de indruk en de papieren pop wist het zelfs te schoppen tot de finale.

2-ater producties en De Grote Haay
1, 2, 3, 4 Poppetje van papier is een co-productie van 2-ater producties en De Grote Haay. 2-ater producties maakt al ruim 10 jaar peuter- en kleutertheater. Zoals afgelopen seizoen Dikkie Dik & Ik, Fiep Heeft Haast en familiefestival KLEURRIJK. De Grote Haay is opgericht door artistiek leider Mark Haayema. Mark schrijft kinderboeken, maakt jeugdtheater, is regisseur, poppenspeler en maakt liedteksten. Andere producties van De Grote Haay zijn het Veterstrikconcert en De Vriendelijke Draak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.