Menu Sluiten

Politie zoekt getuigen van brandstichting bij huis in Assen

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gehoord of gezien rondom een woning aan de Omloop. Daar werd in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 oktober een brand gesticht.

Foto © Pixabay

Bij het huis werd een tuinbankje in de brand gestoken. Deze stond tegen de woning aan, onder het raamkozijn. Uit het sporenonderzoek van de politie blijkt het bij de brand om brandstichting te gaan. Door deze brand raakten het raamkozijn en de deur van de woning zwaar beschadigd.

“Op dit moment doen wij verder onderzoek en hier hebben wij de hulp van getuigen bij nodig. Wij vragen aan iedereen die iets gezien heeft of camerabeelden heeft waarop mogelijk iets verdachts is te zien, dit met ons te delen”, schrijft de politie Noord-Drenthe op Facebook.

Vijfde brandstichting in drie dagen

Het is al de vijfde brandstichting in drie dagen in Assen. Zaterdagnacht werden drie deelscooters en een bedrijfsbusje in brand gestoken. “Tot nu toe lijkt er geen sprake te zijn van een verband tussen de branden”, meldt de politie.

De buren hadden de brandstichting snel in de gaten. De bewoners werden gewaarschuwd en samen blusten ze het vuur. In het huis was er sprake van rookschade.

Facebookbericht van politie Noord-Drenthe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.