Menu Sluiten

Politie tevreden met wapenvangst inleverweek

Machetes, zakmessen en een verroeste revolver: de politie Noord-Nederland is tevreden met de opbrengt van de landelijke actie ‘Drop je knife’, waarbij anoniem en straffeloos steekwapens konden worden ingeleverd.

Foto © Pixabay

Dit laat de politie weten aan RTV Drenthe. De campagne was voornamelijk gericht op jongeren. Het is onduidelijk of die ook goed bereikt zijn, doordat de wapens anoniem konden worden ingeleverd.

Verroest revolvertje

In Drenthe werden in totaal ruim 100 wapens ingeleverd. Het merendeel van de ingeleverde wapens waren steekwapens zoals machetes, zakmessen en valmessen. Maar er werden ook vuurwapens en munitie ingeleverd. In Assen werd bijvoorbeeld een verroest revolvertje ingeleverd.

Ieder ingeleverd wapen ziet de politie als winst. Wie nu alsnog met een mes thuiszit en die wil inleveren, is te laat om er anoniem mee weg te komen. Als je nu een wapen in komt leveren valt de politie weer terug op de reguliere wet- en regelgeving. Dat betekent dat je dan een proces-verbaal krijgt voor het bezit van een verboden wapen.

Of er volgend jaar een nieuwe actieweek komt is onduidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.