PLOP vreest Groningse toestanden in Assen

Bij de fractie van PLOP komen signalen binnen dat mensen zich zorgen maken over gaswinning in Assen. Zelfs het woord “demonstreren” is al gevallen. “Angst voor situaties als in de provincie Groningen begint ook in Assen de kop op te steken,” zegt fractievoorzitter Janna Booij.

“Het hoofdprobleem is volgens ons, de communicatie of beter het gebrek hieraan,” aldus Janna Booij. Uit welingelichte bron is ons bekend dat de NAM veel te laat de direct aanwonenden schriftelijk heeft ingelicht en een informerende rondleiding op de locatie heeft aangeboden. “Dat houdt dus in dat heel veel inwoners het moeten doen met berichtgeving in de pers en vage geruchten,” zegt een geïrriteerde Janna Booij.
De fractie van PLOP beseft dat de gaswinning door de NAM en ook de voorlichting daarover geen directe verantwoordelijkheid van de gemeente is. “Maar verontruste inwoners zijn dat wel,” is de mening van Janna Booij.

NAM    De fractie wil weten of het college door de NAM geïnformeerd is over de plannen en meer in het bijzonder over de risico’s, zoals aardbevingen, grondverzakkingen en dergelijke als gevolg van deze gaswinning?
De Plop fractie is ontevreden over de voorlichting en wil weten hoe het college over de voorlichting denkt. Als het college ook ontevreden is, wordt de NAM daar dan op aangesproken en bij gebrek aan resultaat, wordt de betreffende minister dan aangesproken? “En als het college tevreden is over de voorlichting dan willen wij weten waar dat dan wel op gebaseerd is,” zegt Janna Booij.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.