Menu Sluiten

PLOP, moeten precariotarieven kostendekkend zijn?

Stadspartij PLOP heeft vastgesteld dat de precariotarieven over 2019 met ongeveer 12% gestegen zijn. In het bestuursakkoord 2018 was afgesproken dat de dienstverlening en de bij behorende tarieven kostendekkend zouden moet worden. En deze tarieven zouden stapsgewijs kostendekkend gemaakt worden.

Alleen trendmatig verhogen     Maar de precariorechten zijn een gemeentelijke heffing waar geen directe dienst van de gemeente tegen over staat. Toch zijn deze tarieven extra verhoogd. “Wij zijn van mening dat de precarioheffing een gemeentelijke belasting is en dus niet onder de kostendekkende dienstverlening valt. Een extra verhoging van 10% hoort daarom niet aan de orde te zijn,” zegt fractievoorzitter Henk Santing. Volgens Santing kan er bij de verhoging van de precariorechten alleen sprake zijn van een trendmatige verhoging. PLOP wil dan ook dat het teveel betaalde precariotarief over 2019 “verrekend of terugbetaald wordt aan de ondernemers.” En betoogt Santing, “voor volgend jaar, 2020, moet alleen de trendmatige verhoging doorgevoerd worden.”

Beter informeren     De fractie heeft met meerdere ondernemers contact gehad en komt tot de conclusie dat er veel onduidelijkheid is. Daarom is PLOP van mening dat “het informeren van ondernemers over tariefwijzigingen zorgvuldiger en transparant moet gebeuren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.