Menu Sluiten

PLOP, handhaven op het Landgoed Valkenstijn moet beter

Het landgoed Valkenstijn, een pareltje in Assen Oost, wordt sinds het begin van de zomer geteisterd door overlast en vernielingen. Vrijwilligers van de Stichting Landgoed Valkenstijn steken veel tijd in het onderhoud en (mede) beheer van het landgoed. Maar ze beginnen zich inmiddels af te vragen wat het nut nog is.

Vernielingen     Valkenstijn, de groene oase in Assen Oost, heeft mooie wandelpaden een kinderboerderij en de onlangs geopende nieuwe pumptrack. “Kortom een gebied in de wijk en de stad dat van jong tot oud zeer wordt gewaardeerd,” zegt Hank Santing, fractievoorzitter van Stadsparij PLOP. Een gebied waar vrijwilligers veel tijd in steken, maar die dreigen door de vernielingen af te haken.

Meer handhaven     Plop wil van het college weten sinds wanneer het bekend is met de vernielingen. En welke maatregelen sindsdien zijn genomen. “Wij stellen het college voor ook de politie te betrekken bij de handhaving.” De voorgestelde extra handhavingsronden “zijn een druppel op een gloeiende plaat. Iemand betrappen is zo een toevalstreffer,” is de mening van een geïrriteerde Santing.Ogen van inwoners     “Maar het is natuurlijk nog effectiever om er voor te zorgen dat ook de ogen en oren van de inwoners van Assen Oost hiervoor worden ingezet. Door hen op de hoogte te stellen van het telefoonnummer van de afdeling handhaving en de lokale politie. Als mensen hun hond uit laten en de vernielers aan het werk zien dan kunnen zij tenminste direct het bevoegde gezag op de hoogte stellen en kunnen die ook direct handelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.