Menu Sluiten

PLOP constateert, gemeente gaat slecht met de bewoners om

Stadspartij PLOP is een geschil tussen de heer Engberts en de gemeente Assen op het spoor gekomen. Het gaat over het pand Oude Molenstraat 105. Daarover is dhr. Engberts al sinds 2004 in gesprek met de gemeente.

Veel gesprekken     Volgens Lia de Ruiter, woordvoerder PLOP, heeft dhr. Engberst al “sinds 2004 contact heeft met de gemeente over de verkoop van zijn pand, Oude Molenstraat 105.” Tot 2008 werden er veel gesprekken gevoerd, maar de zaak stagneerde door de in dat jaar uitbrekende economische crisis.

Nieuw plan     Maar in 2016 werd de draad weer opgepakt en diende dhr. Engberts “een mooi plan” in waarop vele gesprekken volgden. Maar “de plannen van de heer Engberts worden steeds afgekeurd,” betoogt De Ruiter.

Nieuw bod     Op 12 mei doet de gemeente een bod om de locatie te gaan ontwikkelen in samenwerking met een projectontwikkelaar. Dhr. Engberts is het niet eens met de hoogte van het bedrag, omdat hij hogere biedingen heeft gehad van andere projectontwikkelaars. De gemeente reageert, bij monde van een ambtenaar, “dat de ontwikkelaars dan wel in overleg moeten met de gemeente en dat dit sowieso niets gaat worden, omdat de gemeente zelf plannen heeft met de locatie.”

Chantage     “Wij hebben deze brief met verbazing en verbijstering gelezen,” zegt een geïrriteerde Lia de Ruiter. “Het kan toch niet zo zijn dat de gemeente dreigt met het steeds weer afkeuren van ingediende plannen, zodat geen enkele projectontwikkelaar het pand zal kopen. Verbijsterend! Dat dhr. Engberts het gevoel heeft gechanteerd te worden kunnen wij ons goed voorstellen. Wij willen dan ook een nadere toelichting van het college” zegt Lia de Ruiter. “Zo hoort een gemeente niet met zijn inwoners om te gaan!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.