Menu Sluiten

PLOP, BMX & Fietscrossvereniging Unitas de dupe van slecht onderhoud Wielercomplex

Het is Stadpartij PLOP ter ore gekomen, dat de BMX & Fietscrossvereniging Unitas met wachtlijsten moet werken. Het Wielercomplex heeft te maken met achterstallig onderhoud en daardoor kan er minder gebruik worden gemaakt van het complex. Kees Boonzaaijer (PLOP) vraagt zich af waarom de gemeentelijke subsidie daarvoor niet gebruikt wordt.

“De verzoeken om tot herstelwerkzaamheden over te gaan worden niet gehonoreerd,” zegt Boonzaaijer. “Volgens het bestuur van de Stichting Wielercentrum Assen [SWA] is hier geen geld voor. Hetzelfde geldt voor het verzoek, om het complex uit te breiden met een pumptrackbaan om de (nieuwe) leden meer ruimte te kunnen bieden om actief met hun sport bezig te zijn.”

Volgens Boonzaaijer staat de gemeente niet onwelwillend tegenover deze plannen, maar verwijst de verenigingen door naar de SWA. En die verwijst de plannen weer door naar de prullenbak, “omdat ook hiervoor de financiële middelen niet voorhanden zijn. Het aanbod van Unitas om een groot deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren en hiermede de kosten te drukken, verandert niets aan de opstelling van de SWA,” moppert Boonzaaijer. 

Financieel overzicht     De SWA meldt steeds opnieuw dat er geen geld in kas is voor eerdergenoemde herstelwerkzaamheden, maar PLOP wil van het college weten “wat gebeurt er met de jaarlijkse bijdrage van de gemeente?” En vraagt het college om “een financieel overzicht van de gelden die de gemeente aan de SWA beschikbaar stelt. Met daarbij ook een nauwkeurige omschrijving van de bestedingsdoeleinden en, indien voorhanden, de laatste financiële verantwoording van de SWA,” zegt Boonzaaier.

Geld oppotten     “Wij hebben de indruk dat de SWA “het gemeenschappelijk geld van de verschillende gebruikers van het wielercomplex oppot, zodat dit kan worden benut als bijdrage van de SWA voor het overkappen van de kombaan?” zegt een geïrriteerde Boonzaaijer. Hij stelt vast dat andere succesvolle gebruikers van het wielercomplex meegesleurd worden in de val van het hopeloze prestigeobject de overdekking van ‘De Kombaan.’

Onevenredige personeelskosten     PLOP meent ook te weten dat er sprake is van “onevenredig hoge, opgevoerde personeelskosten.” En dit gaat volgens Boonzaaier ten koste van andere, meer sport gerelateerde, bestedingsdoeleinden.”  Ook wil hij van het college weten wat de gevolgen zijn van het feit dat de ‘Stichting Wielerdrome Assen’ zich heeft teruggetrokken.

Het is duidelijk, PLOP wil meer inzicht in het financiële reilen en zeilen van de SWA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.