Menu Sluiten

Phusis wint Pier de Boer-prijs met werkprojecten voor 200 cliënten

Zorginstelling Phusis in Assen heeft de Pier de Boer-prijs 2021 gewonnen met haar project ‘Let Phusis Work’. Bij de zorginstelling wonen en werken mensen met beperkingen en gedragsproblemen. Het gaat om een landelijke prijs voor het beste project op het gebied van ‘meedoen door leren en werken’. Phusis wint 30.000 euro en een kunstwerk.

Foto © RTV Drenthe

Er waren drie genomineerden overgebleven uit zestig inzendingen, waaronder dus Phusis. De andere twee genomineerden kregen 10.000 euro. De Pier de Boer-prijs is een tweejaarlijkse prijs van de Stichting Sociaal-pedagogische Zorg. Die beloont projecten, die mensen met gedragsproblemen of een beperking volop laten meedoen in de maatschappij.

‘Belangrijke erkenning’

Directeur-bestuurder Bart de Bruin is ‘superblij’ met de landelijke prijs, vertelt hij aan RTV Drenthe: “Ik beschouw het winnen van deze prijs als een belangrijke erkenning van onze werkwijze. Wij hebben het niet over dagbesteding en over cliënten die we wat laten aan fröbelen, om zo de dag door te komen. Wij hebben het over onze jongens en meiden, die echt aan het werk zijn bij ons.”

Phusis heeft 200 kwetsbare mensen aan het werk, in de leeftijd van 14 tot 78 jaar, op verschillende plekken in Drenthe. In Assen gaat het onder meer om het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos, de theekoepel in de Gouverneurstuin, op rondvaartboot De Fluisteraar, de pizzeria in de Haven van Kloosterveen, en in een meubelfabriek.

Volwaardig meedraaien

In het project ‘Let Phusis Work’ kijkt de stichting naar alle aspecten van het leven die nodig zijn om haar cliënten volwaardig mee te laten draaien in de maatschappij. De jury roemt de integrale aanpak van de Asser stichting. “Het gaat bij Phusis om wonen en werken, en om relaties. Het gaat ook om lerend werken, voor een doelgroep die bijna nergens anders terecht kan. Deze inclusieve en integrale aanpak levert een belangrijke bijdrage aan het meedoen van mensen met een beperking in de samenleving. Een initiatief dat direct je hart komt binnenwandelen”, aldus jurylid Ellis Jongerius.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.