Menu Sluiten

Philip Kroonenberg met songs uit de wachtkamer

Philip Kroonenberg is onderweg met een tour die Some More Time heet. Dat is ook de titel van zijn laatste album, tegelijk zijn eerste bij Excelsior Recordings. Zaterdag 18 januari (20.00 uur) doet hij met zijn band De Amer aan. 

De teksten voor Some More Time schreef Philip Kroonenberg in de wachtkamer van ziekenhuizen, waar zijn vrouw behandeld werd voor een ernstige ziekte. Daarvan is ze gelukkig hersteld, maar wie goed luistert, kan de geschiedenis van haar ziekte volgen in de Engelstalige teksten. De muziek schreef Kroonenberg thuis. De songs zijn in feite een tribute aan zijn vrouw. Hij vertelt tijdens de optredens tussen de nummers door openhartig en ook met humor over de moeilijke periode die achter hem ligt.


Philip Kroonenberg Foto (c) Aangeleverde foto

Muzikaal gezien maakt Philip Kroonenberg een sophisticated soort Americana. Je hoort meteen de verwantschap met JJ Cale, Ry Cooder, Tony Joe White en de aartsvader Bob Dylan. In 1980 begon hij zijn muzikale loopbaan met de Freelance Band, waarvan o.a. Eelco Gelling deel uitmaakte. Later werkte hij samen met Ad Vanderveen in de formatie Personnel en maakte hij een album met Moussa Traore uit Mali.

Philip Kroonenberg (zang, gitaar, bluesharp) komt naar De Amer met Reyer Zwart (bas), Jeroen Kleijn (drums) en zijn beide dochters (zang, piano, kalebas).

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Zaterdag 18 januari

Philip Kroonenberg (Americana)

De Amer in Amen

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 19,00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.