Persconferentie over de DTM op het TT-circuit

Er was vandaag een persconferentie in het TT Holland House op het TT circuit over de DTM. DTM staat voor de ‘Deutsche Tourenwagen Masters’’, oftewel de Formule 1 van de toerenwagens genoemd. De DTM komen van 19 t/m 21 juli 2019 naar het TT-circuit in Assen.

Dhr. Lee van Dam van organisatiebureau LDP haalde de DTM naar Assen. Gedeputeerde Henk Brink zei dat dit een mooi gelegenheid is om meer Duitse toeristen naar Assen te halen.

Foto © Ingrid Slomp

Er vond ook een DTM-demonstratie plaats. De 2012 DTM-kampioen Bruno Spengler debuteerde zijn BMW M4 DTM. Ook stapte een MotoGP-coureur in de DTM-bolide!

Met nieuwe 610 Pk-turbomotoren gaan de snelle coupeversies van Audi, Aston Martin en BMW met ruim 300 kilometer per uur over het TT-circuit.

Foto © Gerrit Mennink

De Nederlander Robin Frijns uit Maastricht is een serieuze podiumkandidaat: vorig jaar wist hij in Misano zijn eerste podium te pakken. Dit is de eerste keer in bijna 13 jaar dat een Nederlander een podiumplaats heeft in DTM. Ook rijdt BOSSGP mee, de klasse met echte Formule 1-bolides en de nieuwe W-series, dit is de allereerste formuleklasse speciaal voor vrouwelijk talent, met de Nederlandse Beitske Visser. Ook mag een demonstratie van Moto2-coureurs uit het wereldkampioenschap MotoGP niet ontbreken.

Op donderdag 18 juli is er een voorproef door de binnenstad van Assen met een parade van racewagens door de stad.

Alle kaarten geven toegang tot de paddock, waar de wereldberoemde DJ Fedde Le Grand gaat optreden. Dit is zolang de voorraad strekt. U kunt kaarten in de voorverkoop kopen vanaf 10 euro op dtm-assen.com

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.