Menu Sluiten

Parkeren gaat maaltijdbezorgers geld kosten

De gemeente komt met een oplossing voor maaltijdbezorgers die nu nog parkeren op trottoirs, stoepen, laad- en losplaatsen of op plekken waar een parkeerverbod geldt. De gemeente biedt de maaltijdbezorgers, voor een bedrag van € 25 per maand een parkeerontheffing aan.

Als de ondernemers daar met ingang van 1 januari 2021 gebruik van maken, betalen ze 25 euro per maand per kenteken. Er mag dan ook gebruik worden gemaakt van laad- en losplaatsen om binnen tien minuten maaltijden in te laden om ze vervolgens direct te bezorgen.

Parkeervakken binnenstad     Ondernemers die de ontheffing aanvragen, kunnen gebruik maken van de parkeervakken in de binnenstad. De maatregelen gaan in op 7 december. Bij overtredingen kan door politie of handhavers van de gemeente worden bekeurd. De ondernemers zijn over deze maatregel persoonlijk geïnformeerd door de gemeente.

Verkeersveiligheid     De gemeente heeft hiertoe besloten omdat door het toegenomen aantal maaltijdbezorgers en hun geparkeerde voertuigen de verkeersveiligheid in het gedrang komt. Daarnaast hebben bewoners en bezoekers aan de stad geklaagd over geparkeerde voertuigen op de stoep.

Duidelijk bezorgvoertuig     De gemeente wil de ondernemers tijdelijk tegemoetkomen zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. De tegemoetkoming regelt dat de ondernemers met een duidelijk herkenbaar reclame bezorgvoertuig geen rekening hoeven te houden met de venstertijden. In de praktijk betekent dit dat ze voetgangersgebieden in mogen rijden. Als voorwaarde geldt dat dat alleen is toegestaan voor het ophalen en bezorgen van maaltijden. Parkeren mag niet, ook niet op eigen terras.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.