Menu Sluiten

Parkeerregelingen mantelzorgers verschillen sterk per gemeente in Drenthe

Van de Drentse gemeenten met betaald parkeren, kunnen alleen mantelzorgers in Emmen hun auto kosteloos plaatsen met een speciale vergunning. In de andere drie gemeenten met betaald parkeerzones is geen mantelzorgregeling. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Zuster Jansen dat mantelzorgparkeerregelingen in kaart bracht van 131 gemeenten met betaald een of meerdere parkeerzones.

Foto © Pixabay.com

Parkeervergunning mantelzorgers niet vanzelfsprekend
Van de onderzochte Drentse gemeenten met betaald parkeren, zijn alleen in Emmen mantelzorgers vrijgesteld voor parkeerkosten. Zelfs het aanvragen van de mantelzorgparkeervergunning is hier gratis.

In de gemeenten Assen, Hoogeveen en Meppel is geen speciale parkeerregeling en betalen mantelzorgers het reguliere tarief voor het verlenen van noodzakelijke zorg.

Verschillen tussen gemeentelijke parkeerkosten
56 van de 131 Nederlandse gemeenten met betaald parkeren bieden een speciale vergunning waarmee mantelzorgers gratis of tegen een kortingstarief kunnen parkeren.

In gemeenten met een regeling betalen mantelzorgers gemiddeld €6,89 per maand aan parkeerkosten bij 10 uur mantelzorg per week. Het gemiddelde tarief voor parkeren met de mantelzorgparkeervergunning varieert echter sterk per gemeente. Mantelzorgers zijn in de gemeente Utrecht het meeste geld kwijt aan parkeerkosten per maand (gemiddeld €43,-). In de gemeente Zevenaar betalen mantelzorgers voor hetzelfde aantal uur slechts gemiddeld €1,25 per maand.

Meer informatie over de verschillende parkeerregelingen en kosten voor mantelzorgers per gemeente is te lezen op https://www.zusterjansen.nl/blog/parkeerkosten-mantelzorg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.