Menu Sluiten

Overstap naar medicatie-toedieningsapp verbetert medicatieveiligheid

Vijf zorgaanbieders binnen Samen Zorg Assen (SZA) stoppen met de papieren registratie rond medicatietoediening en maken voortaan gebruik van de medicatie-toedieningsapp nCare. 

Het gebruik van de app zorgt voor een eenduidige manier van werken en heldere communicatie tussen apotheken en zorgorganisaties. “En dat komt de medicatieveiligheid ten goede”, zegt Elsbeth Helfrich, ziekenhuisapotheker van het WZA en namens SZA betrokken bij het selectieproces voor deze app.

Foto (c) Aangeleverde foto

Dat Samen Zorg Assen gezamenlijk kiest voor één toedieningsapp is belangrijk, zegt Elsbeth Helfrich. “De app geeft op elk moment inzicht in het medicatiegebruik van een patiënt, doordat het is gekoppeld met verschillende andere automatiseringssystemen.” Als voorbeeld noemt ze het elektronisch cliëntendossier, het voorschrijfsysteem en het apotheekinformatiesysteem. “Als we als samenwerkende zorgorganisaties allemaal dezelfde app gebruiken, kunnen we veiliger en efficiënter werken.” Dat geldt niet alleen voor de zorgorganisaties onderling, wanneer ze bijvoorbeeld te maken krijgen met de zorg voor patiënten van de ander. Het geldt ook voor de apotheken binnen SZA – de ziekenhuisapotheek van het WZA en de openbare apotheken in Assen en omgeving. En voor partner Zorgcentrale Noord (ZCN) die zorg op afstand biedt en via deze app heel gemakkelijk de tweede controle kan doen die vaak nodig is bij het toedienen van medicatie.

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is een van de 13 partners van Samen Zorg Assen. De regionale instellingen, huisartsen en gemeenten werken samen om met elkaar de zorg voor kwetsbare ouderen in Assen en omgeving te verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.