Menu Sluiten

Ouders en leerlingen onder de indruk van vernieuwd onderwijs op Salland

Veel groep 7 en groep 8 leerlingen uit Assen en omgeving kwamen op 30 januari samen met hun ouders een kijkje nemen tijdens de Open Dag van CS Vincent van Gogh locatie Salland. Zij maakten kennis met medewerkers en leerlingen en proefden de prettige en persoonlijke sfeer.

Foto (c) Aangeleverde foto

Er waren dan ook bijzondere zaken te zien. Zo namen veel leerlingen op de locatie Salland een kijkje bij de vier werelden: de wereld van Techniek, de wereld van Sport en Gezondheid, de wereld van Kunst en Cultuur en tot slot de wereld van Groen, Duurzaamheid en Voeding. In het eerste leerjaar maken de leerlingen kennis met al deze werelden. De reacties van leerlingen en ouders waren erg positief en een aantal leerlingen gaf aan dat ze niet konden wachten om te beginnen. Dat past ook goed bij de nieuwe visie van Salland. Alet Krikken, teamleider, zegt daarover: “We merken dat leerlingen door een goede oriëntatie een betere keuze kunnen maken voor een vervolgopleiding. Ook komen ze soms tot nieuwe, originele keuzes. Het leidt tot zelfvertrouwen, omdat leerlingen erachter komen dat ze veel meer kunnen dan ze aanvankelijk denken”.

Tevens is er op de locatie Salland veel aandacht voor maatwerk en coaching. Salland heeft de afgelopen jaren een onderwijsontwikkeling doorgemaakt. De eerste klas heeft nu flexlessen, waarbij de leerlingen op een aantal momenten in de week zelf kunnen kiezen welk vak ze volgen. Hierdoor heeft de leerling invloed op zijn of haar eigen leren. Daarbij wordt de leerling goed geholpen door de leerlingencoach. Salland werkt sinds de zomervakantie met dit nieuwe concept en de ervaringen zijn erg positief. Het voornemen is dan ook om deze ontwikkeling door te zetten.

Basisschoolleerlingen en hun ouders die nog eens willen ervaren hoe het op Salland is, kunnen zich via de website van school nog aanmelden voor de informatie- en meedraaiavond voor ouders en leerlingen op woensdag 12 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur. Dan organiseert Salland voor ouders een informatieavond, terwijl de leerlingen lessen volgen en de sfeer op school proeven. Ook een individuele afspraak is uiteraard mogelijk bij verhindering.