Menu Sluiten

Otter- en beverlezing Drentsche Aa

Donderdagavond 10 juni, 20:00 uur houdt Nationaal Park Drentsche Aa een digitale thema-avond over de otter en bever. De lezing wordt verzorgd door Cindy de Jonge. Aanmelden kan via de NP Drentsche Aa website: www.drentscheaa.nl

Het ene dier laat zijn sporen duidelijk zichtbaar in het landschap achter, de ander leeft een meer verborgen bestaan. Toch kun je ze beide in Nationaal Park Drentsche Aa tegenkomen. Dat is uniek en dat is niet altijd zo geweest. Door menselijk ingrijpen waren otters en bevers uitgestorven in Nederland. Inmiddels zijn ze terug. Dankzij een succesvol herintroductie programma maken ze beide weer deel uit van onze natte Drentsche Aa natuur.

Foto © Johann Prescher

2021 is door de Zoogdiervereniging uitgeroepen tot het jaar van de otter. De hoogste tijd om eens nader kennis te maken met zowel de otter als de bever. Wat zijn de verschillen en wat zijn hun overeenkomsten. Misschien hebben ze meer gemeen dan je in eerste instantie zou verwachten…

Als kind was Cindy al ‘kind aan huis’ in het Drentsche Aa gebied. Ze zag de otters en de bevers naar het Drentsche Aa gebied komen door de karakteristieke sporen die ze achterlieten. Sindsdien is Cindy verliefd op deze bijzondere dieren in het magnifieke Drentsche Aa landschap.

Cindy de Jonge is al jaren als vrijwilligster betrokken bij het NEM, Netwerk ecologische monitoring van de otter in Drenthe. Daarnaast is ze sinds kort werkzaam bij ecologisch adviesburo Bureau Biota. In samenwerking met verschillende partijen houdt ze zich bezig met de bevers in Noord-Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.